Časopis za pokrajino Posavje
28.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Avtohiša Radanovič: Poganjamo kolesje že 100 let

Objavljeno: Ponedeljek, 18.10.2021    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
20210929_114633

Avtohiša Radanovič Brežice d.o.o., ki letos obeležuje 100 let obstoja, nudi visoko kakovostne servisne in prodajne storitve.

​Avtohiša Radanovič Brežice je ena najstarejših slovenskih avtomobilskih trgovskih podjetij in servisnih delavnic, ki je od nastanka do danes ostala v rokah ene družine, družine Radanovič. 21. oktobra bo družinsko podjetje praznovalo 100 let, odkar je Mihael Radanovič v Brežicah odprl mehanično delavnico za kolesa, motocikle in avtomobile.

Mihael Radanovič (1894–1967) je po zaključenem prvem razredu nadaljevalne obrtne šole odšel na izpopolnjevanje na Dunaj. Tam se je zaposlil v tovarni avtomobilov in se dokvalificiral v avtomehanični stroki. Leta 1914 je opravil še vozniški izpit in se vrnil v Brežice, kjer je kupil posest z delavnico brežiškega ključavničarja Gustava Wutta. Mladi Mihael, po poklicu klučavničar, mehanik in šofer, je 21. oktobra 1921 odprl obrtno delavnico za popravilo koles, motorjev ter čez nekaj časa tudi vozil. Ker je imel vozniški izpit, je opravljal tudi vožnje za premožne trgovce z njihovimi vozili. Obrtna delavnica, v kateri je bilo zaposlenih 5-10 pomočnikov in najmanj trije vajenci, danes pa nudi zaposlitev 18 osebam v sodobno urejeni avtohiši s servisno delavnico, je ves čas delovala, med 2. svetovno vojno kot tudi med vojno za Slovenijo.
radanovic886

Ustanovitelj podjetja Mihael Radanovič na Dunaju 25. oktobra 1914


 
Na čelu uspešnega družinskega avtomobilskega trgovskega in servisnega podjetja je že četrta generacija brežiške družine Radanovič, ki ostaja zvesta tudi imenu – Mihael. Leta 1962 je avtomehanično delavnico prevzel Mihael III., leta 1992 Mihael IV., ki je vodja servisa, Mihael V. pa je direktor podjetja.
Direktor Radanovič Mihael mlajši

Direktor Mihael Radanovič je že četrta generacija v družini, ki se ukvarja z avtomobilizmom.

 
Trdni temelji omogočili nadaljnji razvoj 
 
Prelomno leto v delovanju družinskega podjetja je bilo leto 1930 – takrat jim je bil zaupan uradni servis in zastopstvo blagovnih znamk znane nemške tovarne avtomobilov DKW, ki so bile v tistem času na Slovenskem izredno cenjene in močno razširjene. Leta 1960 so podpisali prvo pogodbo za vzdrževanje avtomobilov. V času po osamosvojitvi Slovenije je podjetje doživelo največji tehnološki napredek. Leta 1990 so odprli d.o.o., v letu 1995 so zgradili nove prodajne in servisne prostore ter prevzeli prodajo in servisiranje vozil znamke Volkswagen, VW gospodarska vozila, Audi in Seat ter s tem postali uradni pooblaščeni prodajalec in serviser omenjenih znamk. Leta 2000 so odprli novo servisno delavnico, zadnja prenova prodajnih prostorov po novih standardih koncerna Volkswagen pa je potekala leta 2016. Pomemben mejnik v razvoju podjetja je tudi pogodba s Porschejem, sklenjena leta 1993.
 
20210929_114730

Sodobno opremljena servisna delavnica


Družinska tradicija Avtohiše Radanovič Brežice po 100 letih delovanja še vedno stremi k razvoju in zadovoljstvu strank, zato tudi redno vlagajo v izobraževanja zaposlenih. »Na ta način ohranjamo sodelavce med najboljšimi na svojem področju dela in tako naše delo predstavlja odlične rezultate,« pove direktor ter nadaljuje, da v lokalnem okolju nastopajo kot prepoznaven prodajalec in serviser vozil že omenjenih avtomobilskih znamk. Prednosti podjetja so predvsem strokovnost, zanesljivost in kakovostno izvedena dela.

Za kakovostno izvedbo servisnih storitev in zvestobo strank je Avtohiša Radanovič Brežice leta 2014 prejela prestižno nagrado, ki jo koncern Volkswagen od leta 2008 vsako leto podeli stotim najboljšim evropskim servisom. V letu 2015 so bili imenovani za trgovca leta za znamko Volkswagen. 
 
Vse na enem mestu 
 
V Avtohiši Radanovič Brežice d. o. o. ponujajo širok izbor storitev na enem mestu. Pri njih lahko opravite vse na enem mestu:
  • nakup novih in rabljenih vozil,
  • uvoz rabljenih vozil,
  • nakup nadomestnih delov in dodatne opreme,
  • zavarovanja za vozila,
  • financiranja za vozila,
  • garancije za rabljena vozila,
  • kleparska in ličarska popravila vozil,
  • cenitve škode na poškodovanih vozilih. 
Med popravilom vašega vozila lahko izbirate med različnimi nadomestnimi vozili. Pri njih je mogoče kupiti tudi pnevmatike in opraviti vse vulkanizerske storitve ali poskrbeti za nego vozila v njihovi avtopralnici. Ker sledijo trendom ter se trudijo biti ekološko osveščeni, imajo tudi sami že dve električni polnilnici – dve zunanji in dve notranji, saj gre za vozila prihodnosti. »Trendi se močno gibljejo v smeri elektrifikacije in tudi povpraševanje kupcev zelo močno sledi temu trendu. Glede na to, da se v zadnjem času veliko dogaja tudi na področju lastnih sončnih elektrarn, je seveda logična posledica razmišljanje o električnih vozilih, katerih tehnologija je v zadnjih petih letih napredovala z neverjetno hitrostjo,« pojasnjuje sogovornik, ki še pove, da so njihovi kupci ter uporabniki storitev predvsem fizične osebe in podjetja iz Posavja in iz Dolenjske ter z obmejnega dela Hrvaške (Zaprešič, Samobor, Karlovac, Zagreb). 
 
Potreba po kadrih in načrti 
 
»Trenutno je v podjetju zaposlenih 18 ljudi, katerih profili so zelo različni, saj pokrivajo široko ponudbo, od popravil do prodaje vozil. Vztrajno se povečuje potreba po IT znanjih, ki počasi postajajo ’osnovna pismenost’ na vseh delovnih mestih, vsekakor pa se bo v bližnji prihodnosti močno povečala potreba po avtoelektričarjih. Kot moderno podjetje vedno iščemo motivirane in kvalificirane sodelavke in sodelavce, ki nam pomagajo, da še naprej razvijamo naše servisne usluge in našim strankam nudimo najboljšo možno podporo. Ne ponujamo samo fascinantnih produktov, temveč tudi zanimive poklicne perspektive,« poudari direktor Mihael Radanovič. »V prihodnosti se želimo predvsem osredotočiti na trajnostni razvoj podjetja in izkoriščanje zelene energije, kar narekuje tudi prihod novih tehnologij v avtomobilski industriji. Hkrati je vse bolj pomemben individualen pristop do strank,« nadaljuje in doda, da so časi trenutno zelo specifični, saj se bolj kot s konkurenco ukvarjajo z dobavo izdelkov.
 
Dober glas o družinskem podjetju Radanovič iz Brežic, ki se ukvarja z avtomobilizmom že eno stoletje, najpogosteje širijo zadovoljni uporabniki avtomehaničnih storitev ter zadovoljni zadovoljni vozniki vozil VW, VW Gospodarska vozila, Audi in Seat, saj je visoka kakovost servisnih ter prodajnih storitev njihov primarni cilj, ker želijo, da so njihove stranke deležne ustrezne pozornosti in da so s storitvami izjemno zadovoljne. »Profesionalen celostni pristop – dogovor o terminu, nadomestno vozilo za čas servisiranja, obvestilo o prevzemu popravljenega vozila ...« je le eno izmed mnenj zadovoljnega obiskovalca priznane in znane brežiške avtohiše.
 
Ob jubileju se v Avtohiši Radanovič Brežice d.o.o. zahvaljujejo svojim poslovnim partnerjem in strankam za zaupanje ter zvestobo.
 
Avtohiša Radanovič Brežice d.o.o., Černelčeva cesta 5, 8250 Brežice | tel. št.: 07 49 92 150, 07 49 92 158 | info@radanovic.si | www.radanovic.si
 
« Nazaj na seznam