Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Možnosti brezplačnega izobraževanja v Posavju

Objavljeno: Četrtek, 11.01.2024    Rubrika: Ne spreglejte Oglas
TEMELJNE KOMPETENCE V POSAVJU 2023–2029
izobraževanje-simbolična

Foto: Pixabay


Ljudska univerza Krško je bila kot nosilka konzorcija uspešna na javnem razpisu Ministrstva za vzgojo in izobraževanje za izvajanje projekta Temeljne kompetence v Posavju 2023–2029, s katerim bo omogočila številne brezplačne programe za prebivalce v regiji Posavje. V konzorciju poleg Ljudske univerze Krško sodelujeta še Strokovno izobraževalni center Brežice ter Prah, d. o. o., Podružnica Krško.

Namen projekta: Povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje (VŽU) ter izboljšati kompetence, ki jih odrasli potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja za delovanje in odzivanje na tehnološke, demografske in podnebne spremembe v sodobni družbi.

Cilj projekta: Pridobitev in izboljšanje temeljnih kompetenc ter splošne izobraženosti odraslih.

Ciljna skupina: Odrasli, pri čemer bo posebna pozornost namenjena ranljivim skupinam odraslih, ki so opredeljeni v javnem razpisu:
  • nižje izobraženi (srednješolsko izobraževanje - ISCED 3 ali manj);
  • aktivni, ki so stari 55 let ali več (zaposleni in brezposelni),
  • tujci oziroma priseljenci,
  • osebe na prestajanju (alternativne) zaporne kazni.
Načrtovani kazalniki:  
V konzorciju bomo v času trajanja projekta izvedli 203 programe izobraževanja in usposabljanja, na ravni projekta predvidevamo 2.392 vključitev. Izvajali bomo naslednje izobraževalne brezplačne izobraževalne programe: učenje slovenščine, tujih jezikov, računalništva, komunikacije, zdravega življenjskega sloga, trajnostni razvoj, samoiniciativnost in podjetnost, finančna pismenost, učenje učenja, priprave na izpite in številne druge.

Trajanje projekta: Od 13. 10. 2023 do 30. 6. 2029.

Kontakt: Ana Kramperšek; tel.: 07 48 81 160, 051 279 636; e-naslov: ana.krampersek@lukrsko.si

Programi v projektu Temeljne kompetence v Posavju so za udeležence brezplačni. Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. 

Vir: LU Krško



« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte