Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​100 let družinskega podjetja Radanovič iz Brežic

Objavljeno: Petek, 19.11.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Družina Radanovič s predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice...

Družina Radanovič s predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice

Minuli teden smo obeležili 100 let delovanja družinskega podjetja Radanovič iz Brežic, ki je član Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije od ustanovitve dalje. V teh izjemno turbulentnih časih smo še posebej ponosni na ugledno družino Radanovič in njihov res častitljiv jubilej.

V poslovnih prostorih podjetja sta jim z obiskom Radanovičevih izkazala spoštovanje predstavnika lokalne stanovske organizacije, in sicer predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice Janko Hrastovšek in sekretarka  Slavica Kostevc ter jim ob tej priložnosti predala jubilejno priznanje Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice. Pridružila sta se še predstavnika krovne organizacije, sekretar sekcije avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Igor Pipan ter odgovorna urednica revije Obrtnik podjetnik Eva Mihelič.
 
Družina Radanovič

Družina Radanovič


V 100 letih delovanja so Radanovičevi doživeli in, kar je najpomembneje, preživeli marsikaj, kar je vplivalo na poslovanje ter celo napredovali; vojne, osamosvojitev države, menjave valute, nenehne zakonodajne spremembe … Bilo je kar nekaj prelomnic.

Na čelu uspešnega družinskega avtomobilskega trgovskega in servisnega podjetja je že četrta generacija brežiške družine Radanovič, ki ostaja zvesta tudi imenu – Mihael. Leta 1962 je avtomehanično delavnico prevzel Mihael III., leta 1992 Mihael IV., ki je vodja servisa, Mihael V. pa je direktor podjetja.
Jubilejno priznanje OOZB

Jubilejno priznanje OOZBČlani družine Radanovič, ki trenutno vodijo podjetje, in okolica, se zavedamo veličine osebnosti in del, ki so jih njihovi predniki izkazali v svojem življenju. Začetek njihove poslovne poti seže h kolesu in motociklu, trdni temelji pa so omogočili nadaljnji razvoj in danes njihov prodajni salon krasi električni avto.
 
Zgodba Avtohiše Radanovič, ene najstarejših slovenskih avtomobilskih trgovskih podjetij in servisnih delavnic, je zagotovo zgodba o uspehu, a še zdaleč ne le samo to. Je zgodba o družinskem podjetju in ljudeh, ki vedo, kaj so preizkušnje in skrbi, pa tudi zgodba o vztrajnosti, srčnosti in dobroti.

Stranke vsa leta pri njih najbolj cenijo nepogrešljivo in nevprašljivo predanost delu, profesionalnost in kvalitetne storitve ter korekten in prijazen odnos. Njihove stranke niso le iz Slovenije, temveč jih veliko prihaja tudi iz sosednje Hrvaške.
 
V podjetju  je črpalo znanje in si pridobivalo izkušnje veliko število vajencev, danes pa podjetje nudi zaposlitev 18 osebam, v sodobno urejeni avtohiši s servisno delavnico in prodajnim salonom. Vsi vodje podjetja so imeli občutek za izobraževanje, ki so ga  prenašali na ostale člane družine in tako je eden od pomembnejših dejavnikov uspešnosti njihovega podjetja nenehno strokovno izobraževanje in usposabljanje vseh zaposlenih.
 
Na predlog območne obrtno-podjetniške zbornice je ugleden in uspešen obrtnik podjetnik Mihael Radanovič, takratni direktor podjetja, leta 2004 prejel Oktobrsko nagrado Občine Brežice, saj je s svojo jasno opredeljeno usmeritvijo za nadaljnji razvoj na lastnih materialnih sposobnostih in na nesebični aktivnosti prispeval pomemben delež v razvoju občine.
 
Članom družine, ki so trenutno vpeti v delovanje podjetja Radanovič Brežice, d.o.o., mlademu gospodu Mihaelu Radanoviču kot direktorju in ostalim, gospe Zofiji Radanovič, gospe Stanki Radanovič in starejšemu gospodu Mihaelu Radanoviču, ves poklon in voščilo ob častitljivem jubileju z željo, da jih volja in uspeh spremljata tudi pri nadaljnjem poslovanju. 
 
Vir: Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice (Slavica Kostevc), fotografije: Slavica Kostevc, Eva Mihelič
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte