Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Minister Han na obisku podjetja Narayan Foods

Objavljeno: Ponedeljek, 20.02.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Minister Matjaž Han, Jure Vozelj, vodstvo podjetja Narayn Foods

Minister Matjaž Han, Jure Vozelj in vodstvo podjetja Narayan Foods

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se je seznanil z uspešnim zaključkom več milijonov evrov vredne naložbe ter spoznal načrt za prihodnjo rast podjetja Narayan, ki gradi največjo vertikalno integrirano platformo od-semena-do-mize za trajnostno prehrano v Evropi.

Naložba v skupni vrednosti 6,3 milijone evrov je bila sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v višini 2,8 milijonov evrov. S temi sredstvi je podjetje Narayan Foods odprlo nov razvojno-tehnološki center ter razširilo proizvodne kapacitete z novo proizvodno enoto v Slovenski vasi. To jim bo omogočilo, da zadovoljijo rastoče povpraševanje po zdravi ekološki prehrani, ki jo izvažajo po celotni Evropi. Poleg izboljšane donosnosti družbe, nove kapacitete pomenijo tudi dodatno zaposlovanje kadrov, ki v večini prihajajo iz lokalnega okolja. Družba Narayan Foods s tem postaja pomemben steber stabilnosti in razvoja občine Brežice in Posavja.
 
Minister si je med obiskom ogledal razvojno-tehnološki center in proizvodni obrat ter se pogovarjal o potencialu Slovenije kot nosilke industrializacije in komercializacije zdrave trajnostne prehrane in prehrane prihodnosti. Uspešna rast podjetja Narayan Foods je posledica delovanja na zahtevnem trgu zdrave prehrane, kjer se jim je z inovativno miselnostjo in obvladovanjem celotne verige vrednosti uspelo prebiti na police največih trgovskih verig v Evropi. Njihova vizija trajnostne in okolju prijazne prehrane se sklada z vizijami globalnih trgovskih verig, ki se zavedajo vpliva prehrane na okolje, zato na svojih policah že načrtujejo močno povečevanje prehranskih izdelkov, ki jih proizvaja podjetje Narayan Foods. Razvoj trajnostnih prehranskih izdelkov, zaposlovanje invalidov, merjenje in zmanjševanje odtisa CO2 ter upravljanje z odpadki je samo nekaj ukrepov, ki jih družba Narayan Foods izvaja v prizadevanju za doseganje ciljev trajnosti in podnebne nevtralnosti.
 
Na koncu obiska so se minister in vodstvo podjetja dotaknili še teme strateških usmeritev Slovenije, ki ima zaradi svoje geostrateške lege, relativno ugodne infrastrukture in delovne sile izrazito priložnot postati stičišče trajnostne prehrane prihodnosti.  

Vir: Narayan
« Nazaj na seznam
»