Časopis za pokrajino Posavje
16.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​TEB pridobila pristopni certifikat »Družbeno odgovoren delodajalec«

Objavljeno: Četrtek, 30.12.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
TEB

TEB

29. 12. 2021 je Termoelektrarni Brestanica d. o. o.  Revizorski svet Inštituta Ekvilib podelil PRISTOPNI CERTIFIKAT DRUŽBENO ODGOVOREN DELODAJALEC za področje organizacijskega upravljanja. Certifikat je bil TEB podeljen na podlagi posredovane dokumentacije in na podlagi analize trenutnega stanja, implementiranih temeljnih ukrepov in načrta implementacije izbranih ukrepov.

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec so oblikovali na Ekvilib Inštitutu, partnerji v projektu so še GZS, Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Združenje delodajalcev Slovenije. Namen certifikata pa je izboljševati kakovost delovnega okolja v Sloveniji.
 
V TEB kot družbeno odgovornem podjetju se zavedamo odgovornosti tako do zaposlenih kot do ciljnih javnosti ter do družbenega in naravnega okolja, v katerem delujemo. Zato temu posvečamo veliko pozornosti in z različnimi ukrepi krepimo družbeno odgovorno delovanje.
 
S pridobitvijo certifikata in dodatnimi izbirnimi ukrepi bomo nadgradili dosedanje družbeno odgovorne aktivnosti. Na teh temeljih želimo doseči večje zadovoljstvo zaposlenih in drugih deležnikov ter skupaj z njimi soustvarjati pogoje za trajnostni razvoj.
 
Certifikat nam predstavlja potrditev našega družbeno odgovornega delovanja. Obenem pa je to odlična nadgradnja polnega certifikata Družini prijazno podjetje in certifikata ISO 45001. Z njim si tudi širimo možnosti, da sporočilo o naši družbeni odgovornosti doseže tudi druge naše deležnike (dobavitelje, druge poslovne partnerje in lokalno skupnost). 

Vir: TEB
« Nazaj na seznam
»