Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​V leskovškem podjetju TIPS d.o.o. poglobili sodelovanje z Japonsko

Objavljeno: Ponedeljek, 28.08.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
TIPS-djk
V leskovškem proizvodnem podjetju TIPS d.o.o., ki izdeluje opremo za letališča, so te dni gostili obiskovalce iz Japonske – tri člane ekipe iz renomiranega podjetja Daiichi Ltd.

Sodelovanje med podjetjema poteka že več kot 10 let in je prineslo številne uspešne projekte. Podjetje TIPS, skoraj izključno izvozno podjetje potniških stopnic in ostale opreme za letališča, ima na Japonskem že več kot 100 potniških stopnic po vseh večjih letališčih, kot so Tokio, Haneda, Fukuoka, Narita, Komatsu in drugi.
 
Glavni cilj dvotedenskega obiska je bilo poglobljeno izobraževanje, kjer so japonskim strokovnjakom predstavili najnovejše tehnološke dosežke na področju potniških stopnic. Posvečali so se posodobitvam in nadgradnjam potniških stopnic kot tudi utrjevanju obstoječih znanj o vozilih in razumevanje delovanja sistemov. Prav tako so predavanja so zajemala pregled novih funkcij, varnostnih in energetskih izboljšav, s čimer želi podjetje TIPS d.o.o. še izboljšati svojo ponudbo in zadovoljiti potrebe svojih kupcev na japonskem trgu.
 
Obisk japonske ekipe je bil tudi priložnost za okrepitev medsebojnega razumevanja in povečanje trgovskega sodelovanja med državama. Ob robu izobraževanja so se odvijali sestanki, na katerih so razpravljali o prihodnjih skupnih projektih ter širitvi njihovega sodelovanja na nove poslovne priložnosti. Vsekakor zaznavajo pozitiven trend razvoja dogodkov, ki kaže na verjetno povečanje kapacitet še v tekočem letu in potrebo po nadaljnjem zaposlovanju.
 
Vir: TIPS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

16.11.2020 | Redakcija

Postrv z zelišči