Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​AJPES sporoča: Predložite letno poročilo najkasneje do 3. maja 2022

Objavljeno: Torek, 12.04.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSC_0023
Družbe, zadruge, podjetnike in politične stranke, ki AJPES letnega poročila za leto 2021 v strukturirani obliki še niste predložili, obveščamo, da je 3. 5. 2022 zadnji dan, ko je to še možno storiti.

Prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom hkrati predložijo tudi poročila o prostovoljstvu.
Letno poročilo poslovni subjekti oddajo preko spletnega portala AJPES. Podatke lahko predloži zakoniti zastopnik poslovnega subjekta, ki ima kvalificirano digitalno potrdilo, ali od njega pooblaščena oseba.

Letnega poročila ni potrebno oddati fizičnim osebam, ki samostojno opravljajo poklic (poklicni športniki, samostojni kulturni in zdravstveni delavci, notarji, odvetniki, novinarji) ter samostojnim podjetnikom, ki ugotavljajo davčno osnovo za davek od dohodka iz dejavnosti z upoštevanjem normiranih odhodkov (normiranci). Letno poročilo lahko kljub temu oddajo, saj je to pogoj za izdelavo bonitetne ocene. Vse samostojne podjetnike normirance, ki bi želeli oddati letno poročilo naprošamo, da nas predhodno obvestijo na elektronski naslov info.kk@ajpes.si ali na telefonsko številko 07/4882-940.

Vir: AJPES izpostava Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte