Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Bogovič: Razvito podeželje je sidrišče evropskega načina življenja

Objavljeno: Sobota, 02.10.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSC_0493

Bogovič med zaključnim nagovorom na konferenci

Organizator in gostitelj včerajšnje mednarodne konference “Pametne vasi za zeleno, digitalno in odporno Evropo”, evropski poslanec Franc Bogovičpo zaključku ni skrival zadovoljstva.

»Naj bom malce domišljav na koncu. Verjamem, da smo Posavci predstavili našo regijo in da mi zdaj bolj verjamete in me bolj razumete, da vedno v Bruslju ali kjerkoli drugje rečem, kako lepo je pri nas in zakaj me za nič na svetu nihče ne spravi nikamor drugam,« je dejal v zaključnem nagovoru na konferenci in se zahvalil vsem, ki so sodelovali v razpravah, tako v političnem kot strokovnem delu. Izrazil je ponos, da so konferenco organizirali prav na gradu Rajhenburg in da so jo skupaj z odločevalci v Vladi RS umestili med t. i. modre dogodke oz. v drugi rang dogodkov v času predsedovanja Slovenije Svetu EU (prvi nivo so t. i. rdeči dogodki).
DSC_0501

Nekaterim se je za pomoč pri organizaciji konference zahvalil s šopki in darili.

»Prepričan sem, da smo danes ne samo govorili, kakšne naj bi bile Pametne vasi, ampak, da je to glede na dogajanje na terenu postalo neko gibanje, nekaj, kar omogoča lepše življenje in kvalitetnejšo družbo.« Kot je dejal, trdno verjame, da je življenje na podeželju privilegij, »razvito in napredno podeželje pa je sidrišče evropske miselnosti in evropskega načina življenja«.
 
Za organizacijo konference se je posebej zahvalil in jih obdaril: Alini Cunk Perkič in Leni Ozis z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, svojima sodelavcema Lejli Kogej in Juretu Osredkarju, direktorici KD Krško Darji Planinc, direktorici CPT Krško Kristini Ogorevc Račič, Janji Jordan z Občine Krško, povezovalcema Tjaši Božič in Domnu Kosu ter prevajalkama.

Celodnevna konferenca je potekala v dveh večjih vsebinskih sklopih: po uvodnim nagovorih je sledil t. i. politični panel, pred odmorom za kosilo so ustanovili Forum Pametnih vasi, po njem pa nadaljevali s t. i. strokovnim panelom oz. predstavitvijo primerov dobrih praks s področja digitalizacije v različnih gospodarskih in družbenih sektorjih. Za zaključek dogodka so na gradu Rajhenburg odprli še peninoteko.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke