Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Dan tehnike letos namenjen delu na višini v trajnih nasadih

Objavljeno: Ponedeljek, 13.06.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSC_2760

V Evrosadovih nasadih so potekali vodeni prikazi delovanja sadjarske tehnike s strokovnimi komentarji.

Na sedežu podjetja Evrosad v Vrbini in v bližnjih sadovnjakih je v soboto potekala tradicionalna, že enajsta prireditev Dan tehnike 2022 – okolju prijazna pridelava sadja, v organizaciji Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto.

Kot je povedal vodja prireditve Martin Mavsar iz omenjenega zavoda, ki jo je pred dobrim desetletjem tudi zasnoval, je bil poudarek tokrat namenjen delu na višini v trajnih nasadih. »Predstavili smo številne pripomočke, ki omogočajo varno delo na višini. Glavni razlog za takšno odločitev je veliko število nezgod, ki nastanejo kot posledica padcev z višine,« je pojasnil.
 
DSC_2750

Na prireditvi je sodelovalo 21 razstavljavcev sadjarske tehnike, opreme in sredstev za varstvo rastlin, v bližnjih nasadih podjetja Evrosad, največjega slovenskega pridelovalca sadja, pa so potekali vodeni prikazi delovanja sadjarske tehnike s strokovnimi komentarji. Po oceni Mavsarja se je dogodka skozi dan udeležilo približno 300 sadjark in sadjarjev, predvsem z območja Posavja, Dolenjske in Bele krajine.


 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»