Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Gostilna Šempeter zapira svoja vrata, družinska tradicija živi naprej v Gostilni Kunst Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 06.02.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
329594970_484936107171894_4847054363833776570_n

Gostilna Šempeter je bila vseskozi najemnik prostorov v lasti Kmetijske zadruge Šmarje, a se niso uspeli dogovoriti o podaljašnju najemne pogodbe.

Ena najbolj prepoznavnih gostiln v Obsotelju in na Kozjanskem – Gostilna Šempeter po 57 letih s 1. marcem zapira svoja vrata.

Družina Kunst, ki je v vseh teh letih zgradila nacionalno in tudi mednarodno prepoznavno avtohtono kulinarično zgodbo, je bila vseskozi najemnik prostorov v Bistrici ob Sotli, ki so v lasti Kmetijske zadruge Šmarje: »Čeprav smo v prostore skozi leta nenehno vlagali, je zdaj prišel čas za temeljitejšo obnovo. Želeli smo si, da lastnik to našo namero prepozna kot pomembno za nadaljnje delovanje in razvoj naše gostilne. Po dolgih, a korektnih pogajanjih nam ni uspelo zbližati naših pričakovanj z njihovimi pogoji, zato smo po tehtnem in dolgotrajnem premisleku sprejeli odločitev, da prekinemo najemno pogodbo in zaključimo našo družinsko tradicijo v Gostilni Šempeter. Želimo si, da kraj ne izgubi gostilne in da bo KZ Šmarje pri Jelšah še naprej kot dober gospodar objekta skrbela za soustvarjanje turistične podobe v občini Bistrica ob Sotli ter na širšem območju,« razlaga Srečko Kunst, ki je druga generacija družine na čelu gostilne v Bistrici ob Sotli. »Hvala vsem obiskovalcem, ki ste razumeli, podpirali in spodbujali našo gostilniško zgodbo ter nas skozi vsa ta leta z družinami in prijatelji z veseljem obiskovali. Verjamemo, da smo z mnogimi druženji, večeri in prireditvami pustili sled, ki v mnogih srcih pušča topel spomin na naša druženja,« zaključuje Srečko Kunst.
 
Družina Kunst bo svojo ljubezen do vrhunske hrane, vpletanja lokalne identitete in inovativne turistične ponudbe od 1. marca ustvarjala samo v Gostilni Kunst v Krškem, ki je v sedmih letih postala prepoznaven prostor kulinarike v Posavju. Prepričani so, da je to tudi priložnost, da njihovi zvesti gosti iz Obsotelja in Kozjanskega spoznajo tudi ta, izjemno lep košček naše države, in to skozi lokalne kulinarične zgodbe, ki jih ustvarjajo v Krškem.

Vir: Gostilna Šempeter
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki