Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Ne prezrite – na voljo so gradiva s spletnih delavnic!

Objavljeno: Torek, 28.09.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
webinar-image
Pred kratkim so bile v organizaciji SPOT svetovanje Posavje - Centra za podjetništvo in turizem Krško skupaj s partnerji izvedeni dve spletni delavnici z aktualnimi tematikami: povračila stroškov prevoza na delo, cepljenje in  testiranje zaposlenih ter kako izvajati odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT.

Izobraževanja so bila za udeležence brezplačna, udeleženci so prejeli tudi e-gradivo.  
 
Vse podjetnike oz. podjetja, ki se izobraževanj niso mogli udeležiti obveščamo, da so na naši spletni strani tudi na voljo gradiva s teh delavnic in sicer:

1. delavnica: »Kako izvajati odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT ?«  izvedena 23.9.2021, skupaj s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Sevnica.

Vsebina delavnice na kratko:
 • Na splošno o Odloku.
 • Kako preverjati izpolnjevanje pogoj PCT (pri zaposlenih in uporabnikih) ?
 • Uporaba zaščitne maske.
 • Kako organizirati testiranje zaposlenih, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT ?
 • Obveznosti delodajalca glede varnosti in zdravja pri delu, obveznost testiranja in zavrnitev le tega s strani delavca, testiranje zaposlenih - boniteta da ali ne?
Predavala je ga. Tamara Starič Petrovič, vodja Svetovalnega centra Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.  

2. delavnica »Povračilo stroškov prevoza na delo – davčni in delovnopravni vidik in cepljenje in testiranje zaposlenih«, izvedena 27.9.2021, skupaj s partnerjem Obrtno podjetniško zbornico Krško.

Vsebina delavnice na kratko:
 • Katere spremembe uredba prinaša in od kdaj dalje veljajo? Ali se zaradi spremembe spreminja tudi delovnopravna ureditev povračila prevoza na delo in z njega?
 • Koliko je sedaj največji neobdavčen in »neoprispevčen« znesek povračila? Kaj pomeni 140 € ?
 • Kdaj lahko delodajalec delavcu neobdavčeno povrne strošek mesečne vozovnice?
 • Kako lahko delodajalec spremeni višino povračila po kilometrini, če ga zavezuje kolektivna pogodba ali interni akt?
 • Ali lahko delodajalec interni akt spremeni in ga prilagodi uredbi?
 • Ali se lahko delodajalec odloči, da bo zaradi spremembe uredbe vsem delavcem povrnil strošek izračunan iz kilometrine, čeprav imajo delavci možnost javnega prevoza?
 • Kakšne podatke lahko delodajalec zahteva od delavcev glede cepljenja, testiranja in rizičnih stikov? Kakšne delovnopravne postopke lahko delodajalec vodi, če se zaposleni ne želi testirat?
Predavala je ga. mag. Nina Scortegagna Kavčnik, je specializirana za področje delovnega prava.
 
Sicer planiramo še ostala druga izobraževanja in usposabljanja, ki bodo objavljena na naši spletni strani, zato vas vabimo, da spremljate spletno stran CPT Krško - dogodki.
 
O ostalih aktualnih izobraževanjih v okviru podjetniškega inkubatorja Krško, trenutnih ukrepih v pomoč gospodarstvu oz. ostalih novostih si preberite na naši spletni strani CPT Krško.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam
»