Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Samopostrežna avtopralnica Avtoline tudi v Dobovi

Objavljeno: Petek, 23.12.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSCF1076 (2)
V četrtek, 22. decembra, je podjetje Avtoline iz Krškega v Dobovi odprlo že deveto samopostrežno avtopralnico. Vozniki iz Dobove in okoliških krajev so na otvoritvi z veseljem pozdravili novo pridobitev, ki tudi v njihovem kraju ponuja najbolj enostavno pranje avtomobilov.

Samopostrežna avtopralnica v Dobovi je že deveta samopostrežna Avtopralnica Avtoline. Nahaja  se malo ven iz središča kraja, v Selah pri Dobovi oz. poleg AFP in Mercatorja. Na enem mestu ponuja vse storitve za pranje, čiščenje in nego vozil. Tak način pranja je preprost, na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu, vozniki svoj avto operejo hitro, brez čakalnih vrst, v zaščitenih pralnih mestih pa je pranje mogoče v vseh vremenskih razmerah.
DSCF1264 (1)


»Najsodobnejša tehnologija pranja, ki je vgrajena v novo avtopralnico v Dobovi, zagotavlja vrhunsko kakovost pranja avtomobilov. Predstavlja pomembno pridobitev za Dobovo in okolico, saj dopolnjuje ponudbo kraja in celotne občine Brežice s sodobno storitvijo. Poleg tega olajša pranje vsem, ki so svoje avtomobile prej že vozili v avtopralnico v Brežice, v Brežicah pa skrajšuje vrste, posebej ob vikendih in pred prazniki,« pravi direktor Slavko Hotko.
DSCF1332

Objekt z dostopno cesto je bil zgrajen v dveh mesecih in je v obliki nadstrešnice s 3 pralnimi mesti, kar pomeni, da je dobovska avtopralnica najmanjša iz družine Avtopralnic Avtoline. Kljub temu pa ponuja vse storitve kot ostale avtopralnice oz. prinaša celo novosti.

»V Dobovi vozniki avto lahko temeljito operejo s kombinacijo različnih programov, pospravijo notranjost, ga posesajo, otresejo in operejo tepihe, nanesejo vonj za notranjost, črnilo za gume,« pravi Matej Drnovšek, vodja vzdrževanja Avtopralnic Avtoline. »Poleg tega dobovska avtopralnica prinaša dve novi storitvi. Prva je aktivna pena, ki raztopi, zmehča zastarano umazanijo ali mrčes na avtomobilu in se odlično obnese še posebej pozimi in spomladi. Druga novost je izpihovanje - na aparatu za sesanje, s tem programom izpihamo večjo količine prahu v avtu ali odvečno vodo, ki po pranju ostane na pragih ali ogledalih avtomobila.«

Samopostrežno pranje je bilo do pred nekaj let v Sloveniji še nepoznano, zdaj pa so ga tudi v Posavju zelo dobro sprejeli vsi, ki radi dobro skrbijo za svoj avto, tisti, ki živijo v stanovanjskih blokih ali imajo premajhno dvorišče kot tudi tisti, ki ne marajo zamudnega pranja in umazanije, ki ostane po pranju na domačem dvorišču. V samopostrežni avtopralnici perejo mnogi obrtniki in podjetja z voznim parkom, saj jim pranje službenih vozil v samopostrežni avtopralnici poenostavlja delovne procese in prinaša velike prihranke.

»Vse prednosti samopostrežnega pranja se še posebej pokažejo pozimi, ko so vremenske razmere za vsakršno ravnanje z vodo na prostem res neugodne. V samopostrežni avtopralnici prvi program uporablja toplo vodo, pralne ploščadi so ogrevane, kar preprečuje možnosti zdrsa, v pralnih mestih pa so vozniki zaščiteni pred neugodnim vetrom in mrazom,« razloži Drnovšek.

Podjetje Avtoline zaenkrat ponuja samopostrežno pranje v devetih avtopralnicah - prvi avtopralnici pred šestimi leti v Krškem je kmalu sledila druga, v Brežicah, zatem pa še v Sevnici, Šentjerneju, Novem mestu, Metliki, Črnomlju in Laškem. Njihova vizija je najbolj enostaven način pranja ponuditi v še več slovenskih, posebej posavskih in dolenjskih krajih. »Z veseljem lahko potrdim, da bo deseta lokacija tista, ki jo mnogi že težko čakajo – v Brestanici, če bo šlo vse po načrtih, že v prvih mesecih prihodnjega leta. V načrtu imamo še nekaj lokacij v bližini, spogledujemo pa se tudi z lokacijami v malo bolj oddaljenih slovenskih krajih in večjih mestih,«  je ob otvoritvi v Dobovi zaključil direktor Hotko.

J. Ž.
« Nazaj na seznam
»