Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Skupščina GEN-I imenovala novo poslovodstvo družbe, v njem ostaja Primož Stropnik

Objavljeno: Četrtek, 16.02.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Primoz Stropnik-1

Primož Stropnik

Ob izteku enoletnega vodenja družbe GEN-I na podlagi sodnega imenovanja poslovodstva sta družbenika na skupščini GEN-I potrdila novo poslovodstvo, ki bo družbo vodilo v naslednjih petih letih, so sporočili iz družbe. 

Za novega predsednika uprave je bil imenovan dosedanji direktor pravnega področja v družbi GEN-I Maks Helbl, za člana uprave pa dosedanja direktorica trgovanja Andreja Zupan in vodja službe za upravljanje s tveganji Sandi Kavalič. V poslovodstvu kot član uprave ostaja predstavnik Gen energije Primož Stropnik.

"Vsi trije novo imenovani člani uprave so že več kot deset let zaposleni v GEN-I in so že do sedaj aktivno soustvarjali družbo, njene procese in nastop na trgih. Kot nosilci razvoja na svojih področjih delovanja pomembno prispevajo k uspešnemu delovanju družbe ter doseganju izjemnih poslovnih rezultatov in ugleda GEN-I tako v mednarodnem kot v domačem okolju. Odlikujejo jih komplementarna znanja za vodenje družbe skladno s potrebami in izzivi prihajajočega obdobja," so zapisali v sporočilu za javnost.

Družba GEN-I je v letu 2021 prvič presegla 3 milijarde evrov prihodkov, že peto leto zapored pa presegla 15-odstotni donos na kapital. Odlične poslovne rezultate je dosegla tudi v letu 2022, ki je bilo zaznamovano z vsesplošno finančno negotovostjo, in se s tem še utrdila na položaju največjega trgovca na veleprodajnem energetskem trgu v regiji in najbolj zaupanja vrednega dobavitelja energije v Sloveniji.

P. P./vir: GEN-I
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki