Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Uspešne aktivnosti projekta INNO INDUSTRY

Objavljeno: Petek, 05.11.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Printscreen udeleženci
RRA Posavje je v okviru projekta INNO INDUSTRY, ki poteka v sklopu programa INTERREG EUROPE v torek, 12. 10. 2021, organizirala 5. delavnico za deležnike na temo Podpore preoblikovanju industrije 4.0, z namenom izboljšanja regionalnih in nacionalnih politik.

Udeleženci so tekom delavnice razpravljali o krožnem gospodarstvu in preoblikovanju industrije za doseganje uspešne postopne tranzicije. Udeleženci so se strinjali, da je za uspešne in kvalitetne rezultate nujno potrebno izobraževati tako deležnike kot podjetja. Poseben poudarek je tako na identifikaciji potencialov za uspešen prehod v regiji, predstavitvi dobrih praks, novih tehnologij in izvedbi pilotnih aktivnosti, ter izvedbi ustreznih usposabljanj.
2


Do konca prve faze projekta, ki traja do 31. 1. 2022, bomo v partnerstvu, ki teritorialno obsega 10 držav, oblikovali 10 akcijskih načrtov. Njihov namen je poiskati primere dobrih praks v navezavi na tranzicijo v industrijo 4.0, ter oblikovati optimalen načrt za samo izvedbo.

1
V sredo, 3. 11. 2021, smo se odzvali povabilu programa INTERREG EUROPE za sodelovanje na mednarodni spletni delavnici o industriji 4.0 in digitalni tranziciji MSP (Industry 4.0 and the SMEs digital transition: Episode 1), na kateri smo predstavili primere dobrih praks v Sloveniji, s poudarkom na Digitalnem inovacijskem stičišču Slovenije (DIH) ter na Vavčerjih za digitalizacijo, za katere je javni poziv objavil Slovenski podjetniški sklad (SPS). Na delavnici je sodelovalo več kot 60 udeležencev iz različnih držav in projektov, sofinanciranih s strani INTERREG EUROPE.

Informacije o samem projektu so dostopne na spletni strani RRA Posavje www.rra-posavje.si in na spletni strani projekta INNO INDUSTRY https://www.interregeurope.eu/innoindustry/.

Vir: RRA Posavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

06.11.2020 | Redakcija

Namaz iz dimljene postrvi

10.04.2019 | Redakcija

Z nasmehom na obrazu