Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Vsem trem posavskim inovacijam srebrna priznanja

Objavljeno: Sreda, 20.09.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
GZS podelitev priznanj za inovacije 2023 (87)

Nacionalna srebrna priznanja za inovacije so dobila podjetja Q Techna d.o.o. Podružnica Krško ...

Na Brdu pri Kranju je včeraj potekal Dan inovativnosti, v okviru katerega je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že enaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah.

Rdeča nit letošnje podelitve je bila »Inovacija = ideja x energija2«. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Podeljenih je bilo deset zlatih, 22 srebrnih, 11 bronastih  priznanj, dve posebni priznanji za inovacijski izziv ter eno priznanje za prebojno invencijo.
 
GZS podelitev priznanj za inovacije 2023 (82)

... GEN energija ...


Posavje so na nacionalnem ocenjevanju zastopale tri najvišje ocenjene inovacije na regijskem ocenjevanju, v okviru katerega so priznanja podelili junija na gradu Rajhenburg:
  • GEN energija d.o.o. - Interaktivna simulacija delovanja NEK za spodbujanje in krepitev energetske pismenosti
  • Q Techna d.o.o.  Podružnica Krško - Razvoj in izdelava mobilnega robota za inšpekcijo jeklenega zadrževalnega hrama reaktorske zgradbe v ozki reži ter izvedba inšpekcije
  • Mint sports, Nino Žičkar s.p. - Smučarska očala MINT New Cortina Photo+
GZS podelitev priznanj za inovacije 2023 (85)

... in Mint sports, Nino Žičkar s.p.

Vse tri posavske inovacije so prejela srebrna priznanja.

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 45 najboljših inovacij iz vse Slovenije, ki so bile izbrane na 12 regijskih podelitvah v juniju. Na sedeže regijskih gospodarskih zbornic so prejeli 207 inovacijskih predlogov, pri inovacijah je sodelovalo več kot 1.200 inovatorjev. Prijavljene inovacije so bile zelo raznolike, sicer v večji meri produktne, a tudi procesne, trženjske in družbene.

Katalog prejemnikov nacionalnih priznanj GZS za inovacije 2023 je na voljo tukaj.

P. P./vir: GZS, foto: arhiv PO
 
« Nazaj na seznam
»