Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Začel se je postopek prisilne poravnave nad krško papirnico

Objavljeno: Četrtek, 07.10.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSC_0299

Krška papirnica z več kot 80-letno tradicijo že nekaj mesecev stoji.

Kot poroča STA, povzemajo pa jo tudi drugi mediji, je Okrožno sodišče v Krškem v sredo na predlog upnika Vipap CZ začelo postopek prisilne poravnave nad družbo Vipap Videm Krško v češki lasti. 

Sodišče je sicer določilo, da mora upnik dopolniti predlog za prisilno poravnavo, saj mora ta vsebovati pravilen podpis vlagatelja, notarsko overjeno izjavo upnika, da soglaša z začetkom postopka, in poročilo revizorja. Ker je predlagatelj tuja pravna oseba s sedežem na Češkem, ki nima pooblaščenca v Sloveniji, mora to urediti v 15 dneh, sicer bo sodišče na njegove stroške imenovalo začasnega zastopnika, poroča MMC RTV SLO. Kot izhaja iz objave na AJPES-u, je sodišče za upravitelja postopka imenovalo Marka Filipovića.

Kot je znano, proizvodnja v tovarni Vipap Videm, ki je v lasti družb Vipap Holding in Vipap CZ, že od julija stoji, približno 300 zaposlenih pa je na čakanju. Na skupščini družbe sredi septembra lastniki predlogov uprave za dokapitalizacijo oz. finančno stabilizacijo družbe niso podprli, zato je uprava iskala novega dolgoročnega lastnika, a ga očitno ni našla, Vipap CZ pa je 30. septembra vložil predlog za prisilno poravnavo. Istega dne naj bi predsednik uprave in direktor Vipapa Petr Domin odstopil, nadzorni svet pa naj bi za novo direktorico imenoval dosedanjo članico uprave Mileno Resnik. Vodstvo podjetja se sicer na vprašanja, s katerimi želimo preveriti te navedbe, ne odziva. Neuradno smo izvedeli le, da so zaposlenim podaljšali čakanje na delo oz. prisilni dopust do 15. oktobra.

Kot smo že poročali tako v Posavskem obzorniku kot na naši spletni strani, je Občina Krško konec septembra sprejela odlok, s katerim uveljavlja predkupno pravico za zemljišča, na katerih stoji tovarna, s čimer želi zaščititi interese lokalne skupnosti.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

08.10.2019 | Redakcija

Pojdimo raje peš ali s kolesom

19.05.2020 | Oglas

Igrače