Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

11. Martinovanje v krški kleti

Objavljeno: Ponedeljek, 13.11.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
martinovanje klet in kostak (29)

Martinovanje v krški kleti je posloven, družaben in humanitaren dogodek

V Kleti Krško sta Kmečka zadruga Krško in družba Kostak 10. novembra za predstavnike gospodarstva, z družbama sodelujoče poslovne partnerje in institucije pripravila tradicionalno, že 11. martinovanje. Gre za t. i. VIP srečanje, s katerim soorganizatorja ohranjata v vinorodnem območju tradicijo praznika vina ob sv. Martinu, ko po trgatvi mošt dozori v novo vino, hkrati pa ima dogodek, ki služi za negovanje poslovnih in družabnih vezi, tudi humanitarno noto.

martinovanje klet in kostak (41)

Letos sta organizatorja podelila dve donaciji, brežiški bolnišnici in Lions klubu. Na fotografiji ob prevzemu Stane Zorko v imenu lionsov ter Gabriel Metelko in Miljenko Muha

Miljenko Muha
, predsednik uprave družbe Kostak, in Gabriel Metelko, predsednik Kmečke zadruge, sta namreč ob tej priložnosti izročila dve donaciji, in sicer v višini 1000 evrov Splošni bolnišnici Brežice ter v višini 500 evrov Lions klubu Krško. Mlado vino je blagoslovil videmski župnik Mitja Markovič, zbrane pa sta ob tej priložnosti pozdravili vinska kraljica Maja Žibert ter cvičkova princesa Dragica Ribič. Uvodni program je moderirala Katarina Prelesnik z družbe Kostak, glasbeno pa je ob harmonikarski spremljavi Uroša Polanca z odpetimi šansoni Edith Piaf dogodek popestrila Irena Hribar.

B. M.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki