Časopis za pokrajino Posavje
23.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

6. Megadomov sejem odprl vrata

Objavljeno: Petek, 20.04.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
6. Megadomov sejem (7)

Direktor Megadoma Emil Benčina (desno) z župani vseh treh občin, v katerih ima družba trgovske centre

Šesto leto zapored so bili danes dopoldan v Krškem odprti razstavno-prodajni prostori Mega sejma, ki ga organizira trgovska družba Megadom iz cerkniškega Podskrajnika ter njen trgovski center Megadom Krško. Prireditev bo tako kot pretekla leta sestavljena iz različnih predstavitev prodajnega programa poslovnih partnerjev družbe, plesnega in glasbenega programa različnih izvajalcev, sočasno pa bo potekala tudi rokodelska tržnica, degustacija domačih dobrot, predstavitev preventivnega programa Svit in solarnega avtomobila Šolskega centra Krško-Sevnica.

Sejem gradnje, tehnike, opreme ter vse za dom in vrt so ob spremljajočem plesnem programu, ki so ga izvedle plesne skupine sodobnega plesa Glasbene šole Krško pod mentorstvom Rosane Horvat, s sklenjenimi rokami odprli župani vseh treh občin, kjer ima podjetje Megadom svoje enote: župan družbine matične občine Cerknica Marko Rupar, v kateri so v Podskrajniku začeli z dejavnostjo leta 2008, župan občine Ribnica Jože Levstek, kjer je bil v Ribnici leto kasneje odprt drugi trgovinski center za kupce iz Kočevsko-ribniškega območja, ter župan občine Krško mag. Miran Stanko, kjer v industrijski coni Žadovinek v Krškem domuje Megadomov trgovski center od leta 2012. Kot je ob tem dejal župan Rupar, je trgovski center v Cerknici postal za tamkajšnje občane in poslovne subjekte nepogrešljiv, saj je s svojo ponudbo in z nazadnje uvedenim zelenim programom »tako rekoč deklica za vse«, župan Levstek je povedal, da v Ribnici sejemska dejavnost živi že več kot štiri desetletja, saj se bo letos v septembru Ribniški semenj zvrstil že 43. leto zapored, izven te prepoznavne prireditve pa je družba Megadom tista, ki nudi pester asortiment prodajnih artiklov ali, kakor je dejal, »česar nimajo, pa naročijo«, krški župan mag. Stanko pa je organizatorjem zaželel uspešno poslovanje in tudi prodajno uspešen obisk na sejmu, ki kot prireditev doprinese tudi k živahnemu utripu samega mesta. Vse navzoče na otvoritvi je pozdravil tudi direktor Megadoma Emil Benčina, ki se je ob tej priložnosti zahvalil za sodelovanje tako dobaviteljem, razstavljavcem, kupcem kot tudi sodelavcem v krški enoti, ki so organizacijsko prevzeli celotno izvedbo letošnjega sejma.

V vseh treh enotah družbe je sicer skupno 71 zaposlenih, samo v zadnjem letu so jih zaposlili osem, krška enota pa trenutno šteje 22 zaposlenih. Poudarek letošnjega sejma bo na predstavitvi centralnega ogrevanja na biomaso, na praktični predstavitvi vzdrževanja bazenov, prezentaciji keramičarskega orodja, predstavitvi programa fugirnih in izravnalnih mas ter že omenjeni predstavitvi solarnega avtomobila krškega srednješolskega centra, nadaljujejo pa tudi s tradicijo kuhanja »mega golaža«, ki ga bodo v sobotnem zgodnjem dopoldnevu kuhali lokalni ljubitelji dobre hrane (od 9:00 dalje, ob 14:00 razglasitev »mega golaža). V sobotnem popoldnevu bo sejem zaprl vrata ob 17:00, še pred tem pa bodo ob 16:30 izvedli »mega nagradno žrebanje« kupcev Megadoma.

B. M.
« Nazaj na seznam
»