Časopis za pokrajino Posavje
21.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

AJPES sporoča: ​Pravočasno predložite letno poročilo

Objavljeno: Torek, 14.03.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Denar 1

Fotografija je simbolična.

Gospodarske družbe, zadruge, samostojne podjetnike, društva in politične stranke obveščamo, da se zakonsko predpisan rok za predložitev letnega poročila izteče v petek, 31. 3. 2023. Prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom morajo hkrati predložiti tudi poročila o prostovoljstvu.

Aplikacija za vnos podatkov preko spletnega portala AJPES je na voljo od 18. 1. 2023, zato svetujemo, da s predložitvijo podatkov ne odlašate in se izognete morebitnim težavam v zadnjih dneh. Podatke lahko predloži zakoniti zastopnik poslovnega subjekta, ki ima kvalificirano digitalno potrdilo, ali od njega pooblaščena oseba.

Četudi v letu 2022 niste poslovali in hkrati ne izkazujete nobenega podatka v letnem poročilu, morate svojo zakonsko obveznost izpolniti in letno poročilo predložiti AJPES.

Samostojni podjetniki, ki ugotavljajo davčno osnovo za izračun davka od dohodka iz dejavnosti z upoštevanjem normiranih odhodkov (normiranci), niso zavezani za predložitev letnega poročila, vendar pa ga lahko oddajo zaradi pridobitve bonitetne ocene. V tem primeru nam na elektronski naslov info.kk@ajpes.si sporočite, da poslujete kot normiranec in želite oddati letno poročilo.

Vir: AJPES izpostava Krško
« Nazaj na seznam