Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan inovativnosti 2018: tri priznanja tudi v Posavje

Objavljeno: Četrtek, 27.09.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
gzs_oz_posavje_krsko_podelitev_priznanj_najboljsim_inovacijam91

Z junijske podelitve regijskih priznanj za inovacije: Radeče papir nova ...

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sredo, 26. septembra, že 16. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.

10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.
gzs_oz_posavje_krsko_podelitev_priznanj_najboljsim_inovacijam79

... Kovis ...Posavje ima med nagrajenci 3 prejemnike priznanj: Radeče papir nova d. o. o. je prejelo zlato priznanje za inovacijo Raztopina za obdelavo papirja in postopek površinske obdelave papirja za izboljšanje jakosti in odpornosti papirja, srebrno priznanje pa Kovis d. o. o. za inovacijo Osni deljeni zavorni disk za železniški tovorni promet in Willy Stadler d. o. o. za inovacijo Odstranjevalec etiket s PET plastenk.
gzs_oz_posavje_krsko_podelitev_priznanj_najboljsim_inovacijam103

... in Willy Stadler


 
Predsednik GZS Boštjan Gorjup je ob priložnosti slavnostne podelitve poudaril, da so inovatorji ljudje, ki skrbijo za našo skupno prihodnost. Politike je pozval, da naj kot ustvarjalci gospodarskega okolja poskrbijo, da bodo inovatorji lahko uspešno inovirali tudi vnaprej. »Poskrbimo zanje, da bodo oni skrbeli za nas,« je bil jasen.
image001

Podelitev zlatega priznanja inovatorjem TPV (foto: TPV)Slovenija na lestvici Innovation Union Scoreboard 2018 zaseda mesto v drugi skupini tako imenovanih »močnih inovatorjev«, kjer so tudi bolj razvite države od naše, kot je denimo Nemčija. Relativni konkurenčni prednosti naše države v primerjavi z drugimi državami EU so v kakovostnih človeških virih in v investicijah podjetij v raziskave in razvoj.

Samo letos se je za priznanja na nacionalni ravni potegovalo 42 najboljših inovacij iz vse Slovenije. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti – v letu 2018 je to inovacija podjetja TPV d.o.o. - Integriran zvezni zadrževalnik vrat, delujoč v širokem temperaturnem območju. Nagrajeno skupino inovatorjev sestavljajo:  mag. Mirko Zupanc, mag. Vili Malnarič, Jurij Švegelj, Miran Podpečan, Marko Malnarič, Mitja Drenovec, Aleš Jakša, Tadej Verce, Dušan Šimec, Matevž Masilo in Boštjan Judež. Priznanje sta jim podelila predsednik Vlade RS Marjan Šarec in predsednik GZS Boštjan Gorjup.

P. P./vir: GZS
 
« Nazaj na seznam
»