Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dan odprtih vrat AJPES: predstavitev javno dostopnih podatkov in spletnih storitev

Objavljeno: Sreda, 14.11.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Poznavanje ažurnih informacij o dejanskih in potencialnih poslovnih partnerjih lahko pomembno prispeva k zmanjšanju tveganja poslovanja in podjetju omogoča boljše odločanje.

Na spletni strani AJPES je na voljo večje število različnih, brezplačno dostopnih podatkov, ki, odvisno od predznanja posameznika, omogočajo bolj ali manj poglobljeno preveriti poslovanje gospodarskega subjekta. Na voljo so podatki Poslovnega registra Slovenije, Registra transakcijskih računov, Registra zastavnih pravic na premičninah, javno objavljena letna poročila za zadnjih pet let, e-objave v postopkih zaradi insolventnosti itd.  Proti nadomestilu je možen dostop tudi do podatkov Evropskega poslovnega registra (registrski in v več primerih tudi finančni podatki) ter, kot novost, prenovljeno spletno orodje za hiter pregled  in poglobljeno analizo poslovanja - FI-PO.
 
V četrtek, 22. 11. 2018, (od 12. do 15. ure)
bo AJPES Izpostava Krško v sklopu dneva odprtih vrat za udeležence pripravil informativna gradiva, spletne storitve pa bodo zainteresiranim predstavljene tudi individualno. Za dodatne informacije in prijavo udeležbe se lahko obrnete na AJPES Izpostavo Krško do vključno ponedeljka, 19. 11. 2018.
 
Vir: AJPES
« Nazaj na seznam