Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Diamantna plaketa Janezu Pungerčarju

Objavljeno: Petek, 11.01.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Pungerčar jubilant skupna

Predsednik OOZ Sevnica in prejemnik zlate plakete Alojz Tuhtar, sekretarka sevniške območne obrtne zbornice Anita Pečnik in prejemnik diamantne plakete za 40 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti Janez Pungerčar.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Sevnica deluje že več kot štiri desetletja in je pravna naslednica Društva samostojnih obrtnikov občine Sevnica, ustanovljenega leta 1976. Takratno društvo je ustanovilo 13 domačih obrtnikov, gostincev in avtoprevoznikov.

Jubilanti 2018 skupinska

Lanskoletni prejemniki priznanj.

Osnova obrtne organizacije se je skozi leta krepila in prerasla v pomemben del združevanja in povezovanja z organiziranjem različnih vrst strokovne pomoči, dodatnih usposabljanj in izobraževanj, družabnih dogodkov itd. Eno izmed vsakoletnih srečanj se odvija v prazničnem decembru, na katerem obrtnicam in obrtnikom podelijo za neprekinjeno opravljanje obrtne dejavnosti tudi priznanja. Pred ogledom gledališke predstave v sevniški kulturni dvorani so jih podelili tudi v lanskem decembru.

Priznanje za 15-letno neprekinjeno opravljanje obrtne dejavnosti so prejeli: Simona Felicijan, Mojca Kladnik in Andrej Mrvič. Bronasto plaketo za 20 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so prejeli: Slavko Bec, Vladimir Cokan, Janez Debenc, Drago Dolinšek, Aleš Prijatelj, Alojz Stegenšek in Anton Vovk. Prejemniki srebrne plakete za 25 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti so: Marjan Gulič, Mirko Hribar, Anton Jazbec, Peter Klinar, Karel Kozole, Marjan Novšak, Drago Rumenovič, Bojan Košar, Jelena Kumar in Mirko Novak. Zlato plaketo za 30 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti je prejel Alojz Tuhtar z Orehovega, ki je v lanskem letu prevzel tudi vodenje sevniške območne obrtno-podjetniške zbornice. Biserno plaketo za 35 let neprekinjenega opravljanja obrtne dejavnosti je prejel Darko Janc s Studenca, diamantno plaketo pa Janez Pungerčar z Malkovca, ki se je tudi zahvalil v imenu vseh prejemnic in prejemnikov jubilejnih priznanj. V svoj govor je vtkal tudi zahvalo Dragu Krošlju za minula leta vodenja Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica ter se zahvalil za pomoč sekretarki zbornice Aniti Pečnik in strokovnemu sodelavcu Marjanu Škobernetu. Ob tem je še izpostavil, da je sevniška zbornica ena bolje organiziranih tovrstnih zbornic v Sloveniji.

Dobitnikom priznanj sta čestitala predstavnik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Franci Vesel in sevniški župan Srečko Ocvirk. Oba sta obrtnicam in obrtnikom zaželela veliko poslovnih uspehov ter osebne sreče tudi v novem letu 2019.

Članek je objavljen v prvi januarski številki regionalnega časopisa Posavski obzornik.

S. R., foto: J. Železnik
« Nazaj na seznam