Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dnevi podjetniških priložnosti - otvoritveno predavanje

Objavljeno: Torek, 12.02.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
51616981_411198959616672_3539151398065143808_n - Copy
Otvoritveno predavanje v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti je bilo namenjeno zelenim pristopom poslovanja.

Tina Hedi Zakonjšek, akreditirana zunanja izvajalka Slovenske turistične organizacije za Zeleno shemo slovenskega turizma, nam je že v uvodu povedala, da turizem, kot smo ga razvijali do včeraj, temelji večinoma na ljubezni do finančnega uspeha, ne glede na ceno, ki jo za to plačuje okolje. K sreči danes vedno več turističnih ponudnikov vodi zelena misel in se le-ti obračajo k trajnostnemu turizmu. Da bi sledili razvoju trajnostnega turizma, morajo turistični ponudniki upoštevati naslednja dejstva:
51734029_2170395979943056_1975098920757362688_n - Copy (2) - Copy
  • imeti morajo vzpostavljen trajnostni management,
  • maksimizirati doprinos turizma k ohranjanju okolja in kulture ter minimizirati negativne vplive,
  • vključevati zaposlene ter lokalne ponudnike,
  • biti družbeno odgovorni …
Predstavniki Komunale Brežice Krištof Žnideršič, Miha Pšeničnik ter Marko Ferenčak so nam predstavili stanje vode v Sloveniji, nas pozvali k varčni porabi in nam s konkretnimi primeri dali malo misliti. Ali ste vedeli, da iz WC kotlička, ki pušča, mesečno steče od 2600 do 13000 l vode? Seznanili so nas tudi z načini ravnanja z odpadki, nam pokazali dobre prakse recikliranega materiala ter predstavili svoje projekte, v katere se lahko vključijo tako pozamezniki kot tudi turistični ponudniki.  

Mlada lokalna podjetnika Maja Šetinc in Matej Plešej iz podjetja Maia media sta udeležence popeljala v digitalni svet. Kaj sploh je digitalni marketing, kako se razlikuje od tradicionalnega, na kakšen način naj se ga lotimo? Glede na to, da ljudje vedno več časa preživimo na spletu, za računalnikom, in s pametnimi telefoni, smo “v živo” vedno manj dosegljivi. Digitalni marketing pa omogoča, da podjetje oziroma ponudnik doseže uporabnike, ki iščejo določen izdelek ali storitev in ga nagovori s pravimi podatki.

Zadnji govorec "zelenega" predavanja, Sašo Panić iz podjetja Etrend, je nadaljeval z digitalizacijo. Predstavil je statistiko ogleda spletne strani DiscoverBrezice.com, pojasnil, v kateri smeri gre digitalizacija turistične ponudbe v občini Brežice, in udeležence seznanil, na kakšen način se lahko vključijo v oblikovanje skupnih turističnih paketov.

Za zaključek predavanja smo se organizatorji, udeleženci ter predavatelji ob kozarcu odličnega sauvignona, ki ga je prispeval g. Roman Matjašič, strinjali z definicijo norveške političarke, ki pravi: "Trajnostni razvoj zadovoljuje potrebe sedanjega človeškega rodu, ne da bi ogrozili možnosti prihodnjih rodov, da zadovoljijo svoje potrebe."

Minister za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju”.

Vabljeni že to sredo na 2. predavanje v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti z naslovom Kako dvigniti kreativni (ustvarjali) IQ v podjetju, predavatelj bo dr. Andrej Pompe - Mestna hiša Brežice, 13. 2. 2019, med 17.00 in 19.00.

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki