Časopis za pokrajino Posavje
20.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Družba Kostak zaključila projekt stanovanjske gradnje – Zelene Jarše v Ljubljani

Objavljeno: Sreda, 13.12.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSCF8555
Lastniki 113 stanovanj nove soseske Zelene Jarše v Ljubljani so začeli prevzemati svoja stanovanja, s čimer se zaključuje največji projekt stanovanjske gradnje družbe Kostak. Ob tem so za poslovne partnerje in zunanje sodelavce, ki so bili vključeni v projekt, včeraj pripravili uradno otvoritev, na kateri se je predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha zahvalil vsem sodelujočim za dobro opravljeno delo.

Stanovanjski kompleks Zelene Jarše je do zdaj največji projekt gradnje za trg družbe Kostak, ki ga je izvajala v partnerstvu z Gorenjsko gradbeno družbo. Skupaj sta ustanovili projektno družbo KOG, ki je nastopila kot investitor gradnje.  

DSCF8353
Stanovanjska soseska Zelene Jarše za družbo Kostak pomeni prelomno točko v gradnji stanovanjskih objektov. Poleg dejstva, da gre za obsežen in zahteven projekt, je hkrati tudi plod domačega znanja, saj so se v načrtovanje in izvedbo vključile tudi družbe skupine Kostak.

Stanovanjsko sosesko Zelene Jarše je projektiralo krško podjetje Kostak GIP, ki je pripravilo načrte za dva vila bloka in večji stanovanjski objekt, v katerih so funkcionalna, odprta, sodobna in prijetna stanovanja.

Glavna izvajalca gradbeno-obrtniških del sta bili Kostakova hčerinska družba GITRI in Gorenjska gradbena družba. GITRI je zgradil večji stanovanjski objekt, Gorenjska gradbena družba pa oba vila bloka. Gradnja je trajala leto in pol, začela se je maja 2016.  
Dejstvo, da je bil investitor projekta hkrati tudi izvajalec, je dandanes redkost, vendar je za kupce to velika prednost – gradbeno podjetje namreč nosi odgovornost za kar najkakovostnejšo lastno gradnjo, hkrati pa so bile kupcem omogočene tudi nekatere ureditve po meri.

Trženje in prodajo stanovanj je uspešno vodila družba KOG, ki je v večinski lasti družbe Kostak. Od začetka prodaje v decembru 2016 je bilo v roku petih mesecev, do sredine aprila 2017, prodanih vseh 113 stanovanj.

Stanovanjska soseska Zelene Jarše je umeščena na odlični, mirni in prijetni lokaciji v bližini Šmartinske ceste in mestne vpadnice Ljubljana – Nove Jarše in omogoča hiter dostop tako do središča mesta kot tudi do vrtcev, šol, fakultet, upravnih, zdravstvenih in storitvenih dejavnosti ter nakupovalnih središč.

Družba Kostak je z izgradnjo stanovanjske soseske Zelene Jarše pridobila pomembno referenco na področju stanovanjske gradnje, s katero vstopa na širši nepremičninski slovenski trg. Hkrati je na obrobju Ljubljane v objemu narave zgradila tudi manjšo stanovanjsko sosesko Gabrje – mini naselje štirih tristanovanjskih in enega dvostanovanjskega objekta.

Vir: Kostak
« Nazaj na seznam