Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Inplet uspešno nadaljuje svojo pot na zahtevnem mednarodnem trgu

Objavljeno: Petek, 13.07.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
20180708_194035
Pretekli vikend se je v Parizu odvijal sejem Intefiliere, na katerem se predstavljajo vsi najpomembnejši proizvajalci materialov za fino žensko perilo in kopalke.

Inpletov razstavni prostor je bil znova zelo dobro obiskan, sestanki s kupci pa kvalitetni in obetavni. Taka je tudi situacija na prodajnem področju. Kljub temu, da je bilo preteklo leto za podjetje rekordno po prodaji, se ugoden trend nadaljuje. V prvi polovici leta je prodaja presegla lansko za 8 %, stanje odprtih naročil pa je še bistveno višje. Podjetje se namreč srečuje s pomanjkanjem kapacitet, posledica pa so daljši dobavni roki.
20180707_161416
Izboljšanje na tem področju je nujno in odgovor na to je nakup dveh novih pletilnih strojev v letošnjem letu. Večje potrebe trga od predvidenih pa narekujejo tudi povečanje barvarskih kapacitet, ki bo sledilo takoj v začetku naslednjega leta. Poleg povečanja kapacitet podjetje veliko vlaga tudi v izboljševanje in digitalizacijo procesov. V lanskem letu je bil tako v celoti prenovljen informacijski sistem za avtomatsko vodenje barvarskih procesov. V okviru tega je eden ključnih delov tako imenovan modul za kreiranje pametnih receptur, ko sistem na osnovi zbranih informacij sam izdela optimalno recepturo. Na ta način je zelo zmanjšana možnost človeške napake, sam proces pa je hitrejši in bolj učinkovit.

Ključni faktorji uspeha Inpleta na zahtevnem trgu so visoka kakovost pletiv, kreativna kolekcija ter široka ponudba različnih materialov, ki so sestavni del vsakega izdelka, kupci pa jih v primeru Inpleta najdejo na enem mestu. To je rezultat znanja, izkušenj in predanosti Inpletove ekipe in vseh zaposlenih. Kot ena od ovir za nadaljnjo rast pa se nedvomno kaže pomanjkanje ustreznega kadra, kjer podjetje deli usodo večine proizvodnih podjetij.

Zaupanje v podjetje ostaja še naprej veliko, kar dokazujejo tudi sestanki z največjimi kupci ter skupna promocija v specializiranih revijah. Nekaj utrinkov s sejma je vidnih iz priloženih fotografij.

Vir: Inplet
« Nazaj na seznam