Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Komunala Brežice tudi uradno odprla nove poslovne prostore

Objavljeno: Torek, 30.10.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
otvoritev_novih_prostorov_komunale_brezice32

Ob otvoritvi novih poslovnih prostorov Komunale Brežice sta trak prerezala direktorica komunale mag. Jadranka Novoselc in župan Ivan Molan.

Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o. odslej posluje v novih prostorih na Cesti bratov Milavcev 42 v Brežicah, ki so jih v torkovem dopoldnevu tudi uradno odprli. Delovanje brežiške komunale je tako združeno na eni lokaciji, saj je bila prej glavnina uprave v najetih prostorih v občinski stavbi, del pa tudi na raznih operativnih lokacijah.

otvoritev_novih_prostorov_komunale_brezice87

Zaposleni na Komunali Brežice so se razveselili novih prostorov, saj bodo odslej lahko delovali združeni na eni lokaciji.

Po besedah direktorice Komunale Brežice mag. Jadranke Novoselc je celotna vrednost investicije v nove prostore (upravno in 'operativno' stavbo) znašala dobrega pol milijona evrov. Nekatere prostore bodo sicer še uredili, med drugim tudi sejno sobo, ki je zaenkrat še nimajo. Zahvalila se je nadzornemu svetu komunale in občinskim svetnikom, ki so potrdili njihov poslovni načrt in s tem omogočili ureditev novih prostorov. »Do zdaj smo se nahajali na petih različnih lokacijah in naše delo je bilo zaradi tega kar oteženo, pogoji niso bili optimalni,« je pojasnila in se zavezala, da bodo še naprej skrbeli, da bo kakovost njihovih storitev ostala na visokem nivoju, ter poudarila pomen zavedanja ranljivosti narave in naravnih virov, pri čemer so po njenem skozi njihove projekte z nenehnim ozaveščanjem, še posebej tistih najmlajših v vrtcu, skrb za okolje v občini dvignili na visoko raven, ki si jo narava vsekakor zasluži.

otvoritev_novih_prostorov_komunale_brezice89

Nova poslovna stavba se nahaja na Cesti bratov Milavcev 42 v Brežicah.

Spregovorila sta tudi vodja sektorja gospodarskih javnih služb Darko Ferlan in nekdanji direktor komunale Aleksander Zupančič. Ferlan, eden od najstarejših zaposlenih v podjetju, kjer je že prek 30 let, je dejal, da je današnji dogodek, ko brežiški komunalni delavci vstopajo v nove poslovne prostore, eden od mejnikov podjetja, saj bodo zdaj še bolj povezani med sabo. »Ta povezanost potrjuje odlične odnose med zaposlenimi in verjamem, da bo naša delovna vnema še večja,« je povedal in dodal, da številna priznanja, ki so jih prejeli v zadnjih letih, dokazujejo, da je njihova začrtana pot pravilna in zadovoljstvo zaposlenih iz leta v leto večje, še bolj pa ga veseli, da to prepoznava tudi širša javnost. Ob tem je omenil letošnji prejem posebnega priznanja Zlata nit za zmago v kategoriji starejšim prijazno podjetje, kar je še en dokaz več za odličen odnos med zaposlenimi in organizacijo. Zupančič, ki je bil na čelu komunale dobrih šest let, se je spomnil svojih začetkov v podjetju, ki so bili po njegovem vse prej kot lahki. »Šli smo naprej, delali, ustvarjali in danes smo tukaj, kjer smo,« je dejal in dodal, da so v teh letih obstoja doživeli stvari, za katere si ni nikoli predstavljal, da se lahko zgodijo, kot npr. da so kot prva komunala nasploh kandidirali in bili na koncu tudi izbrani za najboljšega zaposlovalca leta, da je bil njihov sistem dela z zaposlenimi nagrajen kot najboljši v državi, da so bili proglašeni za najbolj celostno strateško usmerjeno podjetje v državi, da so zadnja tri leta prejeli priznanje za inovativnost, da so od leta 2011, ko se je na odlagališča v naravi iz brežiške občine odložilo 4300 ton odpadkov, do lani to število zmanjšali na samo 173 ton, vse ostalo se namreč reciklira in ponovno uporabi, ter ne nazadnje da so prepričali ljudi, da 2000 ton letno več smeti odnesejo na ekološke otoke. Sklenil je v upanju, da bodo v prihodnosti odprli še kakšno novo stavbo za katero od dveh hčerinskih podjetij, ki delujeta pod komunalo.

V imenu Občine Brežice, ki je 100-odstotna lastnica Komunale Brežice, je župan Ivan Molan omenil, da je tako ustanovitev komunale pred šestimi leti kot tudi Fakultete za turizem in družbe HESS ena boljših zgodb in jo lahko v občini pokažejo kot primer dobre prakse. Dejal je, da komunala sledi trendom in uredbam, ki so potrebne, zagotavlja, da je okolje čisto in prijazno, ter je pripomogla, da so storitve in cene na položnicah konkurenčne drugim komunalnim podjetjem, tudi tistim s koncesijo. »Veseli me, da je tudi drugo komunalno podjetje v občini, KOP Brežice, ki je v 25-odstotni občinski lasti, preživelo in imata danes skupaj s Komunalo Brežice veliko zaposlenih, kar pomeni, da s tem nismo škodovali bivšemu komunalnemu podjetju pred ustanovitvijo Komunale Brežice,« je poudaril in dodal, da novi prostori komunale niso namenjeni samo zaposlenim, ampak predvsem občanom, ki bodo tako dobili še boljše storitve in lažje urejali svoje zadeve. »Novi prostori pa ne pomenijo nekega konca, ampak še večjo zavzetost, inovativnost za zaposlene v podjetju in še več razmišljanja o tem, kako naše okolje narediti prijaznejše, lepše in čistejše ter po ugodnih cenah zagotavljati kvalitetne storitve. Z današnjim dnem smo v občini Brežice dobili kvalitetno podjetje za upravljanje storitev na področju okolja, v prihodnosti pa bomo komunalo še naprej spremljali ter od nje zahtevali rezultate – nenehno rast in skrb za čisto okolje,« je še povedal.

V kulturnem programu na otvoritvi so sodelovali Adrijana Lorber in Robert Petan ter trobilna zasedba Glasbene šole Brežice, povezovala pa ga je zaposlena na komunali Afrodita Horvatič. Po prerezu traku in s tem uradni predaji novih prostorov v namen so si navzoči novo stavbo ogledali tudi od znotraj ter se nato še družili ob pogostitvi.

R. R.
« Nazaj na seznam
»