Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kostak: novi prostori za boljše pogoje dela in poslovanje s strankami

Objavljeno: Petek, 09.11.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Kostak - komunala (31)

Darja Modic in mag. Miran Stanko ob predaji objekta namenu

V krški družbi Kostak sta včeraj popoldne krški župan in vodja projekta izgradnje objekta, mag. Miran Stanko in Darja Modic, predala namenu nove prostore Sektorja Komunala, v katerem dela na področju občin Krško in Kostanjevica na Krki izvaja okoli 90 zaposlenih.

Kot sta ob tem dejala direktor sektorja Jože Leskovar in predsednik uprave Miljenko Muha, predstavlja novogradnja, ki so jo v osmih mesecih zgradili na prostoru predhodnih objektov, ki so sicer več desetletij služili za načrtovanje in pripravo izvajanja delovnih procesov na tem področju, a klecnili pod zobom časa, veliko pridobitev za zaposlene kot tudi za občane, ki bodo poslej lahko pridobili informacije, izvedli plačila ali naročili storitev vse na enem mestu. V predhodnem pritličnem objektu sta imeli v
Kostak - komunala (2)

Četudi znatno večja od predhodnega poslopja, je novogradnja nevsiljivo umeščena v prostor.

zadnjih letih prostor le še službi kanalizacije in vodovoda, po novem pa se v novem dvoetažnem objektu poleg njiju nahajajo tudi prostori službe pogrebne in pokopališke dejavnosti, laboratorij za izvajanje notranjega nadzora nad kvaliteto pitne vode, za upravljanje z omrežji za distribucijo plina, obračun komunalnih storitev, pisarna vodstva sektorja in projektov, v objekt pa je ponovno umeščena tudi geodetska služba z izdajo mnenj in projektnih pogojev, ki je bila spričo pomanjkanja prostora pred 13 leti ob še nekaterih navedenih preseljena v upravno zgradbo. Od komunalnih dejavnostih ostaja izven navedenega objekta dislocirana le dejavnost ravnanja z odpadki, ki ima pripadajoče prostore v Centru za ravnanje z odpadki v Spodnjem Starem Gradu.

Župan mag. Miran Stanko je ob tej priložnosti poudaril pomen dobrega sodelovanja Občine Krško in družbe kot koncesionarja gospodarskih javnih služb, saj so te, četudi so spričo plačljivih, a cenovno vzdržnih storitev pogosto na rešetu kritik, pogoj za ohranjanje čistega okolja, rednega odvoza odpadkov in zagotavljanja varne vodooskrbe, s tem pa, kar je najpomembneje – za zdravje in bivanje občanov urejenega okolja.

Otvoritveni program je povezovala Jasmina Spahalić, z glasbenimi točkami pa sta ga popestrila vokalistka Neža Jurečič in kitarist Tadej Kraševec.

B. M.
« Nazaj na seznam