Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mestna vila, ki očara z eleganco in modernim slogom

Objavljeno: Nedelja, 15.09.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSC_2499

Pogled na pročelje Mestne vile

Zakonca Ksenija in Dejan Stanič iz Krškega, ki od leta 1998 krmarita podjetja SAX reklame s sedežem v Ljubljani in poslovno enoto v Krškem, sta s hčerama Hano in Lano pred dnevi, 13. septembra, ob 13. uri, v Krškem predala namenu Mestno vilo. Ne gre za vraževerje, temveč za preudarno izdelano in realizirano poslovno odločitev, ki sta jo postopoma uresničevala vse od leta 2006 dalje, ko sta v najožjem mestnem središču Krškega kupila eno od mestnih hiš z namenom, da ji ponovno vdahneta življenje. Namenjena je tako klasičnemu kot poslovnemu turizmu.

DSC_2526

Dejan in Ksenija Stanič

Dejan Stanič, nosilec navedene poslovne dejavnosti, je ob krajšem slavnostnem dogodku ob predaji nastanitvenih kapacitet v Mestni vili za spletni portal in časopis Posavski obzornik (navedeno pridobitev smo obširno že predstavili v zadnji številki časopisa, ki je izšel 12. 9.) dejal, da ta predstavlja lep doprinos mestnemu središču z več vidikov: »Ker je s tem ponovno temeljito obnovljena ena od najstarejših mestnih hiš, kar staro mestno jedro potrebuje in k čemur so naravnani tudi cilji Občine Krško, hkrati pa predstavlja obnovljen objekt tudi velik doprinos k nastanitvenim kapacitetam v Krškem, kjer teh primanjkuje, še posebej z vidika poslovnega turizma. Potrebo po teh izkazuje več poslovnih subjektov v ožjem pa tudi širšem lokalnem okolju, ki sodelujejo s tujimi strokovnjaki, inženirji, projektanti in drugimi profili. Eni od teh se med bivanjem pri nas poslužujejo nastanitvenih kapacitet v hotelih, ki so hitro zasedene, drugi si želijo drugačen stil nastanitve, ki ga je do sedaj v mestu primanjkovalo in jim ga bomo mi omogočali, saj naše kapacitete nudijo zasebnost in tudi mir za ustvarjalno delo ali počitek. Stanovanja v naši Mestni vili predstavljajo miks med klasičnimi stanovanji in hotelom.«

Pet sodobno opremljenih apartmajev, poimenovanih po naravnih znamenitosti, v objemu katerih leži mesto, in sicer Krško polje, Sava, Trška gora, Sremič in Libna, se po videzu razlikuje, zasnovani pa so po podobnem si konceptu. Vsi omogočajo nastanitev treh do štirih oseb. V vsakem se nahaja skupna kuhinja s pripomočki in opremo, kopalnica, dve stranišči ter tri lično in s pohištvom, internetno povezavo ter televizijo opremljene sobe. Kljub temu, da imajo videz klasičnih stanovanj, bodo najemnikom nudili tudi usluge kot so čiščenje, menjava brisač in posteljnine. Apartmaje bo mogoče najeti za krajši ali daljši čas, najemnikom pa bo za druženje in sprostitev na voljo tudi urejen atrijski prostor v pritličju objekta, v katerem je urejen tudi poslovni lokal za izvajanje tihe poslovne dejavnosti.

Torej Mestna vila v starem mestnem jedru Krškega združuje pod svojo streho klasičen in poslovni turizem, staro meščansko eleganco in moderen slog, zato verjamemo, da se bodo vsi, ki bodo bivali v njej, tudi dobro počutili.
V nadaljevanju pa nekaj utrinkov z otvoritve objekta in vpogled v notranjost prostorov ...

B. M.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki