Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ministrica Majcnova na Infrinem gradbišču v Vrbini

Objavljeno: Ponedeljek, 26.09.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
vrbina_infra_Irena_Majcen_12

Sotošek in Majcnova na gradbišču akumulacijskega bazena HE Brežice

Gradbišče akumulacijskega bazena za HE Brežice na lokaciji visokovodnega razbremenilnika v Vrbini si je danes v družbi direktorja Infre mag. Vojka Sotoška ogledala ministrica za okolje in prostor Irena Majcen.

Kot je povedala ob robu obiska, je vlada RS v letošnjem letu za dokončanje izgradnje akumulacije zagotovila dodatnih 40 milijonov evrov. »Današnji obisk je namenjen temu, da se pregleda, ali dela na terenu potekajo v skladu s časovnico in po zagotovilih investitorskega posrednika, javnega podjetja Infra, je tako,« je dejala ministrica. Tudi Sotošek je potrdil, da gre izgradnja akumulacijskega bazena h koncu in da je dvig vode na začetno koto načrtovan že v začetku novembra, ko bodo dokončani nasipi. »Polnitev akumulacijskega bazena se bo nadaljevala do konca leta, sredi decembra naj bi bila akumulacija napolnjena na koto 148 n. v., kar pomeni, da bodo v elektrarni lahko pričeli s testiranjem opreme,« je pojasnil. Infra mora do polnega zagona elektrarne urediti še nekatere protipoplavne projekte zunaj akumulacijskega bazena, npr. v Šentlenartu, nekatere naravne habitate ter dokončati prelivni objekt v Vrbini in njegovo okolico.
 
Ministrica Majcnova je podala tudi svojo oceno o nadaljevanju projekta z izgradnjo HE Mokrice, več o tem pa v Posavskem obzorniku, ki izide v četrtek, 29. septembra.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte