Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na brežiški čistilni akciji letos več kot 500 prostovoljcev

Objavljeno: Torek, 09.04.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Na brežiški čistilni akciji letos več kot 500 prostovoljcev

Čiščenju okolja so se pridružili tudi pripadnice in pripadniki Slovenske vojske (na fotografiji v družbi direktorice mag. Jadranke Novoselc; foto: Komunala Brežice).

Že šesto leto zapored so prostovoljci, ki jih je k sodelovanju povabila Komunala Brežice, obeležili svetovni dan voda in naravo razbremenili odpadkov. V Komunali Brežice so bili odziva na čistilno akcijo izredno veseli.

»Naša čistilna akcija je odlično uspela, skupaj smo zbrali več kot 10 ton odpadkov. Zahvala gre vsem sodelujočim organizacijam in prostovoljcem. Če omenim samo številne srčne zaposlene v našem podjetju, do pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske, ki so čistili območja, na katerih je potekala mednarodna vojaška vaja Sokol, sodelovali so tudi številni predstavniki krajevnih skupnosti. Tokrat smo k sodelovanju še posebej povabili člane društev, ki so s svojimi aktivnostmi tesno povezana z vodo in naravo, to so ribiči in lovci. Vsem sodelujočim smo razdelili prek 500 rokavic in vreč za odpadke, poskrbeli smo, da bodo zbrani odpadki namesto v naravnem okolju pristali na Zbirnem centru Boršt,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice.

S skupnimi močmi lahko pripomoremo k čistejši skupnosti in bolj urejeni občini. Udeleženci akcije so čistili na tridesetih različnih lokacijah. V Komunali Brežice želijo okoljsko ozaveščenost svojih uporabnikov in občanov še izboljšati, zato s številnimi projekti delujejo preventivno, privzgajajo okoljsko zavest in opozarjajo na minljivost naravnih dobrin. Eden od takšnih projektov je zdaj že tradicionalna čistilna akcija »Očistimo občino Brežice«.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam