Časopis za pokrajino Posavje
6.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Vidmu odprl vrata supermarket Spar

Objavljeno: Četrtek, 15.12.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Spar_Videm_otvoritev_47

V novo trgovino je takoj po odprtju vstopila množica obiskovalcev.

Na Vidmu v Krškem so danes odprli nov supermarket Spar, že 99. trgovino v Sparovi trgovinski mreži v Sloveniji in drugo trgovino Spar v Krškem.

Podjetje SPAR Slovenija je v sodelovanju z izvajalcem gradbenih del, podjetjem SL inženiring investicijski in izvajalski inženiring Boršt d.o.o, v dobrih desetih mesecih zgradilo nov supermarket na Vidmu v Krškem. Kot je povedal prokurist podjetja Silvester Lopatič, se je priprava občinskega podrobnega prostorskega načrta pričela že leta 2013, po dolgotrajnem usklajevanja pa so februarja letos dobili gradbeno dovoljenje. Arhitekturno zasnovo stanovanjsko-trgovskega objekta je pripravil arhitekt Ervin Mahne, zasnovo zunanjosti objekta pa je v soavtorstvu z Mahnetom pripravil arhitekt Miha Furlan. Skupna investicija izgradnje trgovine in opreme, ki jo je v celoti financiralo podjetje SPAR Slovenija, je znašala 3,6 milijona evrov. Lopatič je posebej pohvalil delovodjo na gradbišču Igorja Kovačeviča iz podjetja Felix bau in organizatorja del Damjana Snežiča iz njegovega podjetja.

Tudi prometne ureditve
Spar_Videm_otvoritev_41

Predaja donacije Društvu Sonček

Nov supermarket ima moderno podobo, njegovo pročelje krasi lesen nadstrešek, notranjost pa ponuja 1.115 kvadratnih metrov sodobno urejene prodajne površine. Za kakovostno ponudbo in prijetno nakupovalno vzdušje v supermarketu bo skrbelo 24 novih zaposlenih. Kupcem je pred trgovino na voljo 55 brezplačnih parkirnih mest. Trinadstropni stanovanjski del nad supermarketom, v katerem bo 17 stanovanj, bo, kot je povedal Lopatič dokončan do aprila 2017. V okviru investicije so obnovili tudi okoliško prometno ureditev - cesto ob hotelu City, kolesarsko stezo in pločnik ob Cesti 4. julija ter ploščad pred bloki na Cankarjevi 1 in 1a.
 
Donacija Sončku
Projekt je podprla tudi Občina Krško in otvoritve se je poleg predstavnikov podjetja Spar Slovenija udeležil tudi župan mag. Miran Stanko ter pozdravil novo pridobitev v tem delu mesta. Ob slovesni otvoritvi je Spar Slovenija doniral 4.000 evrov Društvu za cerebralno paralizo Sonček Posavje. Njegova predsednica Nataša Solomun se je zahvalila za donacijo in dejala, da bodo denar porabili predvsem za aktivno preživljanje prostega časa članov društva, od plavanja in smučanja do terapevtskega jezdenja.

O trgovini
V novem supermarketu SPAR Videm Krško so uporabljeni materiali in barve, ki bodo prispevali k prijetnemu počutju kupcev. V ospredju trgovine so sveži oddelki, na čelu z bogato založenim oddelkom sadja in zelenjave. Posebno mesto zavzema leseni kozolec, kjer so na voljo izdelki slovenskih pridelovalcev. Poleg oddelka sadja in zelenjave obiskovalce na začetku trgovine pozdravi oddelek kruha in peciva, oddelek alternativne prehrane, mesnica ter delikatesa z izvrstnimi specialitetami za vse okuse. V trgovini pa ne manjka niti oddelek, imenovan TO GO, ki je v današnjem hitrem življenjskem tempu zelo aktualen. Ponuja številne že pripravljene jedi, ki jih lahko preprosto odnesete s seboj. Posebnost nove trgovine je tudi njena energetska varčnost in varčna LED-razsvetljava z učinkovitim »Hybrid-Cool System«.
 
Na zelo množično obiskani otvoritvi, ki jo je povezovala Bernarda Žarn, je zaigral Pihalni orkester Krško, zapela pa Nuša Derenda. V nadaljevanju celodnevnega programa sledi še nastop skupine Potep, najmlajše bo obiskal Božiček, zabaval pa jih bo tudi zajček Sparky, zapela bo še Maja Oderlap, za konec pa bo nastopil še ansambel Jerneja Kolarja.

P. P., foto: P. P., Sv. M. in Spar Slovenija
 
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik

12.09.2019 | Redakcija

Solatarska ciza z Drnovega