Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nagrada GZS Roku Barbiču iz Stillesa

Objavljeno: Četrtek, 07.03.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Rok Barbič-Stilles

Rok Barbič (arhiv PO)

Kot smo že poročali, je tudi letos med prejemniki nagrade GZS uspešen gospodarstvenik iz Posavja. Eden šestih prejemnikov t. i. gospodarskega oskarja na svečani podelitvi v Cankarjevem domu v Ljubljani je Rok Barbič, predsednik uprave podjetja Stilles d.o.o., Inženiring in notranja oprema Sevnica.

Obrazložitev nagrade
 
Kot so na GZS zapisali v obrazložitvi nagrade Barbiču, je Stilles pohištveno podjetje s preko 70-letno tradicijo v proizvodnji klasičnega in modernega visokokakovostnega pohištva. Od leta 2010 je njegov lastnik slovensko podjetje AFP d.o.o. iz Dobove. Podjetje z 280 zaposlenimi in tremi odvisnimi družbami vodi Rok Barbič od leta 2012. Njegov cilj je umestitev Stillesa  kot najpomembnejšega igralca v srednjeevropski regiji na področju celovitega interiernega opremljanja večjih projektov po sistemu Turnkey Solutions Supplier. Podjetje skoraj 100 odstotkov prihodkov ustvari na tujih trgih v projektih za 5* hotele renomiranih hotelskih franšiz, 4* hotele ter manjše družinske hotele.  Povprečna rast prihodkov v obdobju zadnjih treh let  je  skoraj 33-odstotna, še višja pa je rast dobička, ki znaša povprečno preko 8o odstotkov. Rast in razvoj podjetja zagotavljajo s širjenjem prodajnih segmentov in tržišč, dodatnim zaposlovanjem in intenzivnimi investicijami. Tako so v zadnjih štirih letih namenili preko 4 mio eur sredstev v prostore, salone, IT podporo in tehnološko opremo. Podjetje ima 32.000 m2 proizvodnih prostorov v Sevnici in razstavno-prodajne salone v Sloveniji, na Hrvaškem, v Makedoniji, na Poljskem in v Estoniji. Od ustanovitve dalje je Stilles izvedel preko 900 projektov doma in po svetu, zgolj v letu 2017 pa so bili prisotni v 20 državah, pripravili 1.770 načrtov, zaključili 50 projektov in v delo vključili 677 dobaviteljev. Podjetje izvaja aktivno kadrovsko politiko ter sodeluje s podporo lokalnemu okolju.
 
Barbič se bo jutri predstavil na sedežu posavske zbornice v Krškem.
 
Nagrajenci v minulih letih
 
Spomnimo: lani je nagrado GZS prejel dr. Robert Golob (GEN-I), v minulih letih pa še Alen Šinko (Kovis, 2016), Martin Novšak (GEN energija, 2015), Andrej Repše (Armat, 2013), Stanislav Rožman (NEK, 2011) in Ivan Mirt (Tanin, 2009).
  
Rdeča nit letošnje, že 51. podelitve nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, je »Ustvarjamo prihodnost.« Slavnostni govornik na podelitvi je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, poseben gost pa dr. Miha Kos, doktor fizike ter ustanovitelj in vodja Hiše eksperimentov.

P. P./vir: GZS OZ Posavje, Krško
 
 
« Nazaj na seznam
»