Časopis za pokrajino Posavje
17.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nov prebojni uspeh TPV – navdušili tudi Volvo Cars

Objavljeno: Sreda, 12.12.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
AKR_7280_z logom
TPV utrjuje svojo pot v sam svetovni vrh razvojnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. V letošnjem letu so poleg zgodovinskega posla z BMW na trgu dosegli nov izjemen uspeh tudi pri premijskemu proizvajalcu vozil Volvo Cars.

Pridobljeni posli zajemajo razvoj in proizvodnjo strukturnih sklopov podvozja in karoserije s funkcijo podpore in zaščite električnega pogona. Z njimi TPV še intenzivneje vstopa na področje električnih vozil ter postaja eden ključnih dobaviteljev Volvo Cars na področju elektrifikacije, enega glavnih trendov v avtomobilski industriji, ob tem pa odločneje prodira tudi na segment aluminijastih izdelkov, kjer bo uvajal vrsto novih, najnaprednejših tehnologij.
192815_Volvo_S_V90_R-Design_Studio

 
Pridobljeni projekti so rezultat sistematičnega pristopa k razvoju trga in bodo posledično okrepili tržni položaj TPV-ja v naslednjih letih. Predstavljajo velik potencial za razvoj Skupine TPV na globalnih trgih, hkrati pa tudi širitev obstoječih proizvodnih lokacij v Sloveniji.  V TPV načrtujejo več kot 100 novih zaposlitev ter povečanje proizvodnih kapacitet, ki bodo zasnovane v smeri pametnih tovarn.
 
Letošnje leto je za TPV po besedah mag. Marka Gorjupa, direktorja – predsednika poslovodstva »po obsegu pridobljenih poslov rekordno leto in predstavlja odlično popotnico za prihodnost. S krepitvijo zaupanja in pridobivanjem tako pomembnih poslov  s strani vodilnih premijskih proizvajalcev vozil, kot sta med drugim BMW in Volvo Cars, krepimo našo pozicijo kot ključni razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji. Ponosen sem na svoje sodelavce, ki z izjemnim delom neprestano dokazujejo našo odličnost ter z razvojem produktov za najkakovostnejša vozila na svetu ustvarjajo mobilnost prihodnosti.«
 
Strateško sodelovanje z Volvo Cars predstavlja izjemno velik potencial za povečevanje obsega poslovanja na vseh ključnih svetovnih trgih, na katerih se pojavlja TPV in »… je potrditev strategije globalizacije Skupine TPV z načrtovanim prodorom v ZDA in na Kitajsko« še dodaja Gorjup.

Vir: TPV
 
 
« Nazaj na seznam
»