Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova skupina programa Podjetno v svet podjetništva

Objavljeno: Četrtek, 28.02.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN2027 (2)

Iskalke in iskalci zaposlitve v programu PVSP za občino Radeče s svojimi mentoricami

V letošnjem februarju je pričela z usposabljanjem in pridobivanjem novih znanj v okviru programa Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče (ki je del Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore na problemskem območju občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013-2020) že sedma skupina iskalcev zaposlitve.

Skupino sestavlja deset udeležencev, ki so za obdobje štirih mesecev zaposleni na RRA Posavje, v okviru projekta pa pod vodstvom mentorjev razvijajo svojo poslovno idejo, pripravljajo poslovni načrt za ustanovitev podjetja in se usposabljajo za podjetniško kariero ali večjo zaposljivost. Cilj vsakega udeleženca namreč je, da najkasneje v enem letu po zaključku usposabljanja ustanovi lastno podjetje, se samozaposli ali zaposli pri drugem delodajalcu. Njihov osemurni izobraževalni delavnik poteka v večnamenski sobi radeškega gasilskega doma.

Nova skupina iskalcev zaposlitve (osem od desetih) je v včerajšnjem dopoldnevu predstavila del svojih poslovnih načrtov. Ema Šmon razmišlja o dnevno varstvenem zavodu za starostnike, opravila je tudi dodatna usposabljanja za nudenje pomoči. Sabina Rudolf bi želela odpreti kavarno oz. kofetarijo, v kateri bi bilo mogoče popiti več vrst kav – med njimi bo tudi Cankarjeva kava. Rosanda Vidergar, ki je po poklicu kozmetični tehnik, namerava avtodom prilagoditi za nudenje kozmetičnih storitev. Aljoša Ban Ramoveš, po izobrazbi kuharica, želi v sodelovanju z ekološkimi kmetijami v domačem okolju po naročilu izdelovati odlične sladice (od tort dalje). Maja Istenič razvija idejo o učenju španskega jezika na zabaven, izviren in uporaben način s konkretnimi situacijami v praksi (npr. v restavraciji). Aleks Biondič namerava odpreti okrepčevalnico s hitro hrano, kar bi popestril še z akcijskimi cenami. Kineziologinja Patricija Plazar se bo ukvarjala s športno vadbo tako v športnih prostorih kot na prostem (vadba za zdrav in aktiven življenjski slog bo prilagojena starostnim skupinam). Ivo Pečnik Rugole želi odpreti masažni salon, ob vstopu katerega bo stranke navdušil tudi sam ambient.

Ideje nove skupine iskalcev zaposlitve sta pohvalili zunanja mentorica Brigita Stopar kot predstavnica Občine Radeče in notranja mentorica mag. Nataša Šerbec z RRA Posavje. Skupino spremlja in vodi Urška Renko z RRA Posavje.

S. R.
« Nazaj na seznam