Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Obdelovanje vrtičkov je priporočljivo

Objavljeno: Sobota, 04.04.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Vrtovi na Hrastih (2)

V prihajajočih dneh se bo povečal obisk vrtičkov in tudi vrtovi na Hrastih v Sevnici bodo kmalu imeli več obiskovalcev.

Vladni ukrepi so omejili gibanje državljank in državljanov v želji, da bi zaustavili širjenje koronovirusa, dodatne ukrepe pa sprejemajo tudi občinske uprave in če je Občina Sevnica prepovedovala sprehod po grajskem parku, pa obdelovanje vrtov priporoča.

»Vlada Republike Slovenije z nobenim ukrepom ni omejila možnosti obdelovanja vrtov. Nasprotno, v trenutni situaciji močno vzpodbuja vse, ki imajo možnost, da si sami pridelajo svežo zelenjavo, naj to storijo. Občina Sevnica se pridružuje tej vzpodbudi, saj je obdelovanje vrtička opravilo, ki omogoča tako rekreacijo in sprostitev kot tudi možnost uživanja lastne pridelane hrane,« sporoča sevniška občinska uprava, a kljub temu tudi v vrtovih spoštujte pravila in ukrepe, s katerimi naj bi v čim večji možni meri zajezili širjenje koronavirusa ter tako poskrbeli za večjo varnost vseh.

»Prosimo, da se zadržujete izključno na svojih vrtičkih! Po opravljenem delu na vrtičku se po nepotrebnem ne zadržujte na parceli in pojdite domov. Prepovedano je druženje v skupinah!« je priporočilo ene izmed zasavskih občinskih uprav.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki