Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odprli nove poslovne prostore skupine Prah.si v Krškem

Objavljeno: Četrtek, 23.11.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Razanje traku

Rezanje otvoritvenega traku

V sredo, 22. novembra, je potekal uradni prevzem novih poslovnih prostorov skupine Prah.si v Krškem.

Skupina Prah.si vključuje tri gospodarske družbe: Visoka šola za regionalni management Arema ter Prah, izobraževalni center, izobraževanje in usposabljanje, imata sedež v Rogaški Slatini, podjetje Inti Prah, izobraževanje in usposabljanje, pa ima sedež v Krškem oz. v Žadovinku, poleg samopostrežne avtopralnice Avtoline.

DSC_1202

Novi poslovni prostori skupine Prah.si se nahajajo poleg samopostrežne avtopralnice Avtoline.

V vseh treh podjetjih sledijo jasno zastavljeni viziji: postati najbolj praktično naravnana izobraževalna organizacija v Sloveniji in širše, ki izvaja program glede na aktualne potrebe v domačem in mednarodnem okolju. Za uresničevanje vizije so pomembni tudi ustrezni prostori, ki jih imajo sedaj v Žadovinku.

Skupina Prah.si združuje organizacije, kjer izkušeni sodelavci strokovno izvajajo formalno in neformalno izobraževanje in usposabljanje s področja transporta in logistike. Ukvarjajo se še z aktivnostmi vseživljenjske karierne orientacije, v okviru katerih ponujajo tečaje, delavnice in krajše oblike usposabljanj. Vse organizacije skupine Prah.si se vključujejo v številne nacionalne in mednarodne projekte z vseh področij njihovega poslovanja.

Zgodbo o zagnanem delu, strokovnosti, iskanju vedno novih poti znanja, izobraževanja in usposabljanja je pred 27 leti začel pisati Leopold Prah v Rogaški Slatini. Leta 1990 je začel z dejavnostjo šole vožnje za vse kategorije motornih vozil. A kolikor je to znamenito zdraviliško mesto veliko, je postalo premajhno za ambicije podjetja. To se je postopoma širilo in danes ima podružnice v Celju, Mariboru, Ptuju, Ormožu, Ljubljani, Novem mestu, Brežicah in Krškem.

Podjetje Prah izobraževalni center je s strani Ministrstev za izobraževanje, znanost in šport, za  infrastrukturo ter za  kmetijstvo, gozdarstvo  in  prehrano  vpisano v razvid javno veljavnih programov vzgoje, izobraževanja in usposabljanja ter tako pooblaščeno za izvajanje več javno veljavnih izobraževalnih programov. Med njimi so višješolski študijski program logistično inženirstvo, 11 programov srednješolskega izobraževanja, izvedba pridobivanja temeljne kvalifikacije voznik in rednega usposabljanja voznikov v cestnem prometu, usposabljanje za prevoznike in spremne osebe pri prevozu živih živali. Kakovost je njihovo vodilo. Zato ni naključje, da je podjetje pridobilo evropski certifikat kakovosti za področje izobraževanja in usposabljanja. Na prvem mestu je skrb za kakovostne kadrovske pogoje - 20 redno zaposlenih in več kot sto zunanjih sodelavcev, od tega večina z višjo, visoko oziroma univerzitetno ter magistrsko izobrazbo, z bogato mero znanja in dragocenih izkušenj. Na kakovost prisegajo tudi pri opremi prostorov: nadstandardno opremljene sprejemne pisarne, multimedijsko opremljene predavalnice in kabineti v poslovnih enotah. Na takih temeljih je mogoče stalno napredovati in odločno slediti viziji pravijo v podjetju Prah.

Podjetje Inti Prah s sedežem v Krškem uspešno, strokovno in aktivno nadaljuje dolgoletno tradicijo usposabljanja kandidatov za voznike motornih vozil vseh kategorij in izvedbo treningov varne vožnje. Strokovno usposobljeni učitelji vožnje in prepisov, sodobni vozni park, edini mobilni simulator vožnje v Sloveniji za B kategorijo, nadpovprečni rezultati pri poučevanju. Podjetje s partnerskimi organizacijami izvaja tudi teoretično usposabljanje voditeljev čolnov, tečaj digitalne radiotelefonije in mornarjev motoristov ter usposabljanje za varno delo s traktorjem in traktorskimi priključki.

B. K., foto: B. K. in Prah.si
« Nazaj na seznam
»