Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poleg ličenja je pomembna tudi nega obraza

Objavljeno: Nedelja, 21.04.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Poleg ličenja je pomembna tudi nega obraza

Sanja Lakner med praktičnim prikazom nanosa ličil na obraz

Urejen videz nas naredi samozavestnejše, lepo naličen obraz izžareva svežino, a pri uporabi ličil je potrebno upoštevati kar nekaj pravil, predvsem pa je potrebno poskrbeti za ustrezno nego kože.

Poleg ličenja je pomembna tudi nega obraza

Udeleženke delavnice ličenja so bile s končnim rezultatom zelo zadovoljne.

V želji, da bi bile pripadnice nežnejšega spola vedno lepo naličene, njihova koža pa po odstranjenih ličilih ustrezno negovana, je Sanja Lakner s Senovega dva meseca vodila delavnico ličenja. Usposabljanja, ki je potekalo marca in aprila, se je udeležilo 35 redno zaposlenih žensk, čeprav bi se ga zagotovo z velikim veseljem udeležile tudi iskalke zaposlitve, ki bi s tem izboljšale lastne kompetence za večjo zaposljivost. Delavnica je bila brezplačna, saj je potekala v okviru projekta Munera 3, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, izvajalec je bil ŠC Krško-Sevnica.

»Celoten projekt je obsegal 50 šolskih ur in je zahteval 80-odstotno prisotnost. Prve ure našega skupnega druženja smo namenili teoriji, in sicer razlagi o poslovnem ter dnevnem nanosu ličil. Posebno pozornost smo namenili tudi negi kože, ker na slednje pogosto pozabljamo. Teoretičnemu delu, ki je potekal v prostorih srednje šole v Krškem, je sledil praktični del. Ta je potekal v učilnici za praktični pouk v sevniški srednji šoli, kjer je imela vsaka udeleženka svoj stol, ogledalo in pripomočke za ličenje,« je opisala potek usposabljanja Sanja Lakner. »Rezultati našega dvomesečnega druženja so vidni – koža je bolj prožna in sijoča, kar smo uspeli narediti s pravilno nego obraza in ustreznimi nanosi ličil na obraz,« je še pojasnila umetnica ličenja, ki si želi, da bi s tovrstnimi delavnicami lahko nadaljevala tudi v bodoče. Razmišlja tudi o odprtju lastnega salona.

Zaključek in preizkus usvojenega znanja je potekal 13. aprila v prostorih Srednje šole Sevnica in svoje mnenje o poteku sta nam zaupali tudi dve udeleženki. Bojana Kostrevc iz Litije je povedala: »Za projekt me je navdušila moja sestra dvojčica in sem izredno navdušena. V delavnico sem prišla že z nekim osnovnim znanjem ličenja, ki sem ga zelo lepo nadgradila. Upam, da bo sledilo nadaljevanje.« Enako navdušena je bila tudi Monika Bizjak iz Krškega, ki je med drugim pohvalila še prostore, ki so bili primerni za ustvarjalno druženje; pohvalila je tudi predavateljico, ki je bila zelo srčna.

S. R., foto: Amadea Photography


 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte