Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Poslovno srečanje slovenskega in hrvaškega podjetništva s primeri dobrih praks

Objavljeno: Ponedeljek, 20.05.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
zptm-brezice-poslovno-srecanje (4)
V sklopu aktivnosti na področju izmenjav dobrih praks in odpiranja poslovnih priložnosti ter v okviru točke SPOT, svetovanje Posavje, se je v sredo, 15. 5. 2019, v Brežicah odvijalo poslovno srečanje slovenskega in hrvaškega podjetništva.

Organizaciji s strani Centra za podjetništvo in turizem Krško (CPT Krško) ter Območne obrtno-podjetniške zbornice Brežice (OOZB) se je pridružil tudi Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice).

zptm-brezice-poslovno-srecanje (6)
Poslovno srečanje, ki zaradi več kot 20 let trajajočih dobrih medsebojnih odnosov med OOZB ter Udruženjem obrtnika Zaprešič meji že na prijateljske vezi, sta vodila predsednik Janko Hrastovšek in sekretarka Slavica Kostevc.

Zbrane goste sta z udeležbo počastili tudi direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič ter direktorica ZPTM Brežice Mateja Gerjevič, njuni sodelavki Karmen Levak in Mila Levec pa sta podrobneje predstavili delovanje obeh organizacij.

Predstavnik Udruženja obrtnika Zaprešič se je zahvalil za topel sprejem in poudaril pomembnost dobrih medsebojnih odnosov ter izmenjave poslovnih praks.

Pred pogostitvijo dobrot lokalnih pridelovalcev smo si ogledali še predstavitveni film o Posavju, ki je navdušil vse zbrane.

V nadaljevanju smo obiskali podjetje Kovis, eno izmed vodilnih podjetij v Evropi za razvoj in proizvodnjo komponent za železniško industrijo. Nad prijaznim sprejemom in strokovno predstavitvijo vodje logistike Aleksandrom Gajskim so bili gostje izjemno navdušeni, Brežičani pa zelo ponosni, da se takšen podjetniški biser nahaja ravno v našem okolju.

Dobro prakso smo si ogledali še v enem zelo uspešnem podjetju, in sicer v Kmetijski trgovini Cerjak, kjer so nas lastniki ravno tako sprejeli odprtih rok. Pestrost njihove ponudbe je prepričala vse udeležence in prav vsi smo se strinjali, da se k njim zagotovo še vrnemo.

Zaključek prijetnega druženja smo sklenili ob kosilu v Gostilni Kocjan v Stari vasi. Lastnico, gospo Ivanko Kocjan, ki nam je ob prihodu izrekla dobrodošlico, smo našim gostom s ponosom predstavili kot dobro prakso, saj je pred kratkim prejela priznanje za kakovost gostinske ponudbe, v kar smo se ob kosilu tudi sami prepričali.

Preden smo se razšli, smo tako gostitelji kot tudi gostje zaključili, da se, kljub temu, da nas loči državna meja, srečujemo s podobnimi težavami, to pa so: deficitarni poklici, preveč odvečne administracije ter premalo vneme za delo, še posebej med mlajšimi generacijami.

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam