Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Povezani s Savo: kulinarična delavnica na temo priprave sladkovodnih rib

Objavljeno: Sreda, 13.03.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Povezani s Savo: kulinarična delavnica na temo priprave sladkovodnih rib

Udeleženci dogodka

V Gostilni Pečnik je v ponedeljek, 11. marca 2019, v okviru projekta Povezani s Savo (akronim: PoSava) potekala izobraževalna delavnica na temo priprave sladkovodnih rib.

Delavnico sta kreirala Damjan Wallner, Akval d.o.o., ki je prikazal razvoj kulinarike rečnih rib, in Suzana Pavlič, Ribogojstvo Pavlič, ki je predstavila razvoj turističnega produkta iz ribištva in kulinarike.

Drugi del srečanja je zajemal praktično kulinarično delavnico priprave toplo pripravljenih jedi iz rečnih rib, kot so krap, postrv in sulec. Delavnica je zajemala tako praktični prikaz priprave jedi kot tudi okušanje pripravljenih ribjih jedi. Delavnice se je udeležilo devet kuharjev iz Posavja.
Povezani s Savo: kulinarična delavnica na temo priprave sladkovodnih rib


Nosilec projekta Povezani s Savo je Ribiška družina Brestanica – Krško skupaj z regijskimi partnerji Ribiško družino Sevnica, Gostilno Pečnik, Občino Krško in Centrom za podjetništvo in turizem Krško.

Vir: Center za podjetništvo in turizem Krško
Foto: Boštjan Colarič
« Nazaj na seznam
»