Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pred oddajo vlog za ukrepe skupne kmetijske politike uredite podatke

Objavljeno: Četrtek, 28.02.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
_DSC8099
V ponedeljek, 25. februarja, se je pri Kmetijski svetovalni službi KGZS pričel vnos zbirnih vlog za ukrepe skupne kmetijske politike, ki bo trajal do vključno 6. maja 2019.

Pred oddajo zahtevkov na KGZS morajo imeti vlagatelji urejene podatke v vseh zahtevanih evidencah, in sicer GERK-i, trajni nasadi, spremembe nosilcev KMG, njihovi namestniki, itd.
 
"Nosilcem kmetijskih gospodarstev priporočamo, da v Registru kmetijskih gospodarstev (RKG) predhodno sami preverijo vpisane podatke in pravilnost vrisa GERK-ov na svojem kmetijskem gospodarstvu, in sicer preko spletnega pregledovalnika (http://rkg.gov.si/GERK/WebViewer). Dostop do podatkov je mogoč z vpisom KMG-MID številke," sporočajo iz Upravne enote Krško.
 
Glede na pričakovano veliko število prijaviteljev bo na Upravni enoti Krško urejanje podatkov v RKG potekalo po sistemu naročanja. Zato nosilce kmetijskih gospodarstev, ki bodo oddajali zbirno vlogo, pozivajo, da se glede na datum, ki jim ga je Kmetijska svetovalna služba določila za izpolnjevanje vloge, za termin urejanja podatkov pri Upravni enoti Krško predhodno dogovorijo z uslužbenci.  Naročijo se lahko na tel. št. 07 49 81 444 in 07 49 81 442 v času uradnih ur, in sicer: v ponedeljek in torek od 8. do 12. ure ter od 13. in 15. ure, v sredo od 7. do 12. ure ter od 13. do 17. ure, v petek pa od 8. do 13. ure. Tako bodo pripomogli k lažjemu načrtovanju dela uslužbencev in k prijaznejši obravnavi samih nosilcev kmetijskih gospodarstev. "Nosilcem kmetijskih gospodarstev, ki zbirne vloge v letu 2019 ne bodo oddajali, svetujemo, da svoje podatke v RKG uredijo po 6. 5. 2019, ko bo na upravni enoti predvidoma manjša gneča," še dodajajo na krški UE.

P. P./vir: UE Krško
 
 
« Nazaj na seznam