Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Predstavitev možnosti črpanja finančnih sredstev na problemskem območju

Objavljeno: Torek, 05.06.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_20180605_100547
V okviru izvajanja programov spodbujanja konkurenčnosti v okviru Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013-2020 je Regionalna razvojna agencija Posavje v sodelovanju s Regionalno razvojno agencijo Zasavje, Slovenskim podjetniškim skladom in Slovenskim regionalno razvojnim skladom v torek, 5. 6. 2018, v sejni sobi Občine Radeče organizirala dogodek, na katerem so bile predstavljene finančne priložnosti podjetjem na problemskem območju.

Po uvodnem pozdravu Nataše Šterban Bezjak, vodje službe za projektno sodelovanje na RRA Posavje, so sledile predstavitve gostujočih predstavnic skladov. Mateja Grobelnik iz Slovenskega podjetniškega sklada je predstavila delovanje sklada in podrobno predstavila aktualne možnosti financiranja podjetij, in sicer:
  • Garancij za zavarovanje bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere,
  • Mikrokreditov na problemskem območju.
V nadaljevanju je Darja But iz Slovenskega regionalno razvojnega sklada predstavila aktualni javni razpis za ugodna razvojna posojila začetnim podjetniškim projektom na problemskem območju z visoko brezposelnostjo ter prav tako seznanila udeležence dogodka z delovanjem sklada in dostopnostjo do javnih pozivov.

Po končanih predstavitvah je sledila še zanimiva razprava, kjer so bili podani odgovori na konkretna vprašanja.

Vir: RRA Posavje
« Nazaj na seznam