Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radečani že osmič podjetno v svet podjetništva

Objavljeno: Torek, 03.03.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
PVSP, 8. skupina (57)

Udeleženke in udeleženci programa PVSP za občino Radeče

Pred dobrim mesecem dni je začela razvijati svoje poslovne ideje v okviru projekta »Podjetno v svet podjetništva za občino Radeče 2020« v okviru programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013–2020 še zadnja, osma skupina iskalk in iskalcev zaposlitev.

DESET POSLOVNIH IDEJ

PVSP, 8. skupina (47)

Razstava izdelkov in ...

Udeleženke in udeleženci štirimesečnega usposabljanja so svoje poslovne ideje predstavili v včerajšnjem dopoldnevu v večnamenskem prostoru PGD Radeče, in sicer sedem z radeškega območja ter trije iz Zasavja.

PVSP, 8. skupina (59)

... jedi, ki so bile namenjene tudi okušanju.

Prva se je predstavila Sabina Grahek, ki bi želela z nudenjem administrativnih storitev pomagati predvsem manjšim podjetjem. Katarina Renko priložnost vidi v pomoči družini na domu, predvsem pri skrbi za starejše. Karmen Mihelak je projekt varstva psov predstavila v družbi svoje psičke Nole. Jezikoslovka in prevajalka Svetlana Garić razmišlja o izdelavi spletnega slovarja, v katerem bi bile poleg angleških in nemških besed tudi besede južnoslovanskih jezikov. Aljaž Medved je naklonjen izdelavi unikatnih lesenih otroških igrač. Klemen Nikolič razmišlja o trgovinici, izobraževalnici in okrepčevalnici z imenom Na koncu mavrice. Šivanju otroških oblačil se bo posvečala Maja Novak. Jure Lazar bo v naravnem okolju Kumljanskega območja razvijal na domači kmetiji idejo o apiterapiji, saj zelo rad čebelari. Matic Ocvirk bo postal oskrbnik planinskega doma na Kumu. Tjaša Humski bo prenovila skedenj na kmetiji za potrebe pasjega hotela.

PVSP, 8. skupina (60)

Matic Ocvirk, Tjaša Humski in Jure Lazar bodo svojo poslovno idejo predstavili na majskem pohodu na Kum.

Zanimivim idejam so prisluhnili in jim zaželeli uresničitev župan občine Radeče Tomaž Režun, direktorica radeške občinske uprave mag. Marjetka Lipec, vodja službe za projektno sodelovanje RRA Posavje Nataša Šterban Bezjak, notranja mentorica Nataša Šerbec in zunanja mentorica Brigita Stopar. Delo v vseh osmih skupinah je spremljala tudi koordinatorica operacije PVSP za občino Radeče Danica Kramžar.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki