Časopis za pokrajino Posavje
17.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Regionalna cesta Sevnica–Planina še naprej zaprta

Objavljeno: Petek, 28.12.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Cesta Sevnica-Planina (26)

Regionalna cesta Sevnica-Planina pri Sevnici bo modernizirana.

V mesecu novembru leta 2017 se je začela po mnogih letih dokončna prenova regionalne ceste Sevnica–Planina pri Sevnici, ki naj bi se zaradi zahtevnega terena (makadamsko cesto na eni strani omejuje strma gozdnata vzpetina, na drugi pa deloma slabo zavarovano in globoko korito potoka Sevnična) končala v drugi polovici prihodnjega leta z razširjenim cestiščem in asfaltacijo.

Modernizacija cestnega odseka na meji med občinama Sevnica in Šentjur, ki povezuje kozjansko, obsoteljsko ter posavsko območje, obsega gradnjo novega vozišča, večje število premostitvenih objektov ter podpornih konstrukcij, utrditev brežin in odvodnjavanja (ob večjih neurjih je cesta tudi poplavljena), varovalne ograje, prometne signalizacije in druge potrebne cestne opreme.

Zaradi obnove približno dva kilometra dolgega cestnega odseka je cesta Sevnica–Planina zaprta za ves promet. Priporočen obvoz je na relaciji Sevnica–Radeče–Celje–Šentjur–Planina pri Sevnici, čeprav domačini uporabljajo tudi možnost vožnje mimo Krakovega skozi Jurklošter in dalje na Planino (in obratno), nekateri pa čez Podsredo. Tisti, ki se vsakodnevno vozijo v službo z omenjenega območja na Kozjanskem, se nad počasnostjo del pritožujejo, a gradbena dela poleg zahtevnega terena nekoliko ovirajo tudi vremenske razmere.

S. R.
« Nazaj na seznam
»