Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Rekordnih več kot 400 prostovoljcev čistilo občino Brežice

Objavljeno: Torek, 17.04.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Letošnja čistilna akcija je bila medgeneracijsko obarvana (Foto Komunala Brežice)

Letošnja čistilna akcija je bila medgeneracijsko obarvana (foto: Komunala Brežice).

V slogi je moč, so star slovenski pregovor potrdili vsi sodelujoči na čistilni akciji, ki jo je organizirala Komunala Brežice. Mlajši in starejši, številne krajevne skupnosti in predstavniki različnih društev so z roko v roki čistili občino Brežice in skupaj nabrali kar 7 ton odpadkov.

Dno reke Krke so čisitli člani potapljaškega društva Vidra iz Krškega (Foto Komunala Brežice)

Dno reke Krke so čistili člani potapljaškega društva Vidra iz Krškega (foto: Komunala Brežice).

»Izjemno zadovoljni smo z letošnjo udeležbo, ki je bila tudi medgeneracijsko obarvana. Poleg naših zaposlenih in njihovih družinskih članov, otrok, društva Šola zdravja Brežice in slovenske vojske, številnih krajevnih skupnosti in različnih društev se je naši akciji že četrto leto pridružilo tudi potapljaško društvo Vidra iz Krškega, ki vsako leto očisti dno reke Krke. Veseli smo, da nam je bilo naklonjeno tudi vreme, ki je prispevalo svoj delež k rekordni udeležbi. Pri čiščenju je namreč sodelovalo več kot 400 ljudi,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor Komunale Brežice, kjer že od ustanovitve pred šestimi leti sledijo inovativnemu in družbeno-odgovornemu konceptu delovanja.
Pripadniki enot Vojašnice Jerneja Molana so izvedli čistilno akcijo letališča Cerklje ob Krki in

Pripadniki enot Vojašnice Jerneja Molana so izvedli čistilno akcijo letališča Cerklje ob Krki in okolice ter odstranili okoli 2 toni različnih odpadkov (foto: Matej Petrič).

»Ko stopimo skupaj, smo močnejši in lepše kot bomo skrbeli za okolje, bolj bodo v njem lahko uživali tudi naši zanamci,« je še dodal Zupančič. V Komunali Brežice skrbijo za ekološko ozaveščanje tako svojih uporabnikov kot tudi zaposlenih in s številnimi projekti pomembno prispevajo k ohranitvi narave in njenih virov, hkrati pa krepijo vezi med podjetjem in okoljem. Eden takšnih projektov je tudi akcija »Očistimo občino Brežice«, ki so jo letos organizirali že četrtič zapored.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam