Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupina Athos je od Husqvarne prejela nagrado za poslovno uspešnost

Objavljeno: Torek, 30.10.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Podjetje Athos Elektrosistemi d.o.o. iz Kostanjevice na Krki je del mednarodne skupine Athos, ki proizvaja navijalne sisteme za uporabo v hišnih aparatih in v vrtnem programu, med katerimi so tudi cevni navijalci za Husqvarnino hčerinsko podjetje Gardena. Cevni navijalec, ki velja za prodajno uspešnico proizvajalca vrtne opreme Gardena, je bil razvit v skupini Athos, proizvodnja izdelkov pa poteka v podjetju Athos Elektrosistemi d.o.o. iz Kostanjevice na Krki.

Skupina Husqvarna je med svetovno konkurenco dobaviteljev najprestižnejšo nagrado za poslovno uspešnost podelila skupini Athos in s tem podjetju Athos iz Kostanjevice na Krki kot najboljšemu dobavitelju cevnih naviljacev.

Direktor podjetja Anton Gubenšek je poudaril, da je uspeh podjetja Athos priznanje za dosedanje delo vseh zaposlenih. »Veseli smo nagrade renomiranega odjemalca, ker je to nagrada za vse sodelavce tako v razvoju in konstrukciji kot v proizvodnji. Ekstremna povečanja proizvodnih kapacitet so lahko le plod dobrega sodelovanja v procesu. Ta nagrada in povečanje povpraševanja naših kupcev kaže tudi na to, da smo na pravi poti. Nagrada pa je tudi sporočilo, da je skupina Husqvarna pripravljena tudi v prihodnosti razvijati naše partnerstvo. Lahko se veselimo novih skupnih uspehov«.

Veliko povpraševanj po cevnih navijalcih je vse od začetka proizvodnje leta 2013 zahtevalo od podjetja Athos stalno prilagajanje potrebam tržišča. V začetku leta 2018 je bil izdelan 1.000.000 cevni navijalec. Tudi napovedi prodajnih količin za prihodnja leta so pozitivne in nakazujejo nadaljnji naraščajoči trend proizvodnje.

Vir: Athos Elektrosistemi
« Nazaj na seznam
»