Časopis za pokrajino Posavje
3.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Skupina TPV širi proizvodne kapacitete v občini Brežice

Objavljeno: Sreda, 19.06.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IPC BrezinaFoto_Luka Rudman

Foto: arhiv PO

Zaradi pridobitve novih poslov za največje svetovne proizvajalce v avtomobilski industriji se je skupina TPV, ki proizvaja visokotehnološke izdelke, odločila za širitev proizvodnih kapacitet v občini Brežice. S širitvijo tako na območju obstoječe poslovne enote v Šentlenartu kot tudi na območju Industrijsko-poslovne cone (IPC) Brezina je podjetje potrdilo pomembno vlogo občine Brežice. Investicija, ki ima status strateškega pomena na državni ravni, bo znašala cca. 78 milijonov evrov in poleg ohranjanja delovnih mest predvideva v naslednjih letih najmanj 50 novih zaposlitev, med temi tudi visoko izobražene strokovnjake na področju tehnologij, robotike in avtomatizacije.

Po besedah župana občine Brežice Ivana Molana je več deset milijonov evrov vredna investicija državnega pomena izjemno pomembna pri razvoju gospodarstva v občini. Občina Brežice že več kot 10 let izvaja strategijo razvoja gospodarstva, pri čemer spodbuja posameznike in organizacije z različnimi ukrepi in spodbudami.

Med temi so prilagoditve prostorskega načrta razvojnim pobudam, ureditev obrtnih in industrijskih con, uvedba subvencij za nakupe zemljišč v conah in sofinanciranje preko javnih razpisov, ki omogočajo boljše pogoje za razvoj podjetništva. Večmilijonska gospodarska investicija, ki je umeščena v IPC Brezina, potrjuje pravilno odločitev občine za ureditev cone kot pomembnega koraka v smeri stabilnega razvoja gospodarstva v brežiški občini. Župana Ivana Molana veseli, da so se ukrepi, namenjeni podpori gospodarstva v občini, izkazali za uspešne. Rezultat spodbud je tudi umestitev investicije strateškega pomena za celotno slovensko gospodarstvo v občino Brežice. Investicija skupine TPV v Brežicah sodi v rang investicij, ki jih je država prepoznala kot strateško pomembne in jih podprla. 

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam