Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tanin nadaljuje s povečevanjem proizvodne kapacitete

Objavljeno: Sobota, 19.05.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN1134 (2)

Na dnevu odprtih vrat sevniškega podjetja Tanin je bil namenu predan tudi nov proizvodni obrat.

V današnjem sobotnem dopoldnevu je sevniško podjetje Tanin pripravilo dan odprtih vrat in ob tej priložnosti uradno predalo namenu še en nov obrat – tokrat za proizvodnjo kalcijevega butirata, ki skrbi za boljšo resorbcijo hranilnih snovi iz prebavnega traka živali (molekule enostavnih sladkorjev, ki so v vodi topne, prehajajo skozi črevesno steno v kri).

Investicijska vrednost novega obrata, v katerem bo letna proizvodnja prehranskega dopolnila znašala 840 ton, je ocenjena na dobrega pol milijona evrov. Nova pridobitev prinaša tudi osem novih zaposlitev. Samo poslovanje Tanina je sicer v prvem kvartalu letos v primerjavi s preteklim letom raslo z indeksom 117 in je znašalo 5.957.756,42 evrov (k rasti je največ prispevala nova generacija aditivov za prehrano živali). V razvoj vlagajo od pet do deset odstotkov letnega prihodka. V podjetju bodo še naprej skrbeli za okolje, posvečali pa se bodo tudi pridobivanju novih kadrov (tako za proizvodnjo kot za razvoj in marketing) in še naprej povečevali proizvodne kapacitete novih inovativnih produktov.

Današnji dan odprtih vrat podjetja Tanin, ki v sevniškem okolju obstaja od leta 1923, je ponudil tudi ogled proizvodnih prostorov, tehnologije in procesov, iz katerih nastajajo prehranska dopolnila za živali in s katerimi se sevniško podjetje uspešno predstavlja na svetovnem trgu, na katerem proda več kot 90 odstotkov vseh lastnih proizvodov. Lastne industrijske prodajalne podjetje nima, a kdor želi izdelke, mu jih dostavijo.

»Brez dobrega lastnega razvoja si danes ni mogoče predstavljati proizvodnje novih učinkovin in izdelkov. Brez stalnega iskanja in novih izdelkov danes ne moreš živeti, konkurenca ne miruje in pripravljen moraš biti na tekmovanje, podobno kot v športu. Sicer izpadeš iz igre,« pove direktor podjetja Ivan Mirt ter odgovarja tudi na vprašanja obiskovalk in obiskovalcev, ki jih je popeljal po okoli 100.000 m2 velikem gospodarskem območju, na katerem je tudi veliko hlodovine – predvsem kostanjevega lesa.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

05.07.2019 | Redakcija

Zdravje je na udaru tudi poleti

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače