Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

TPV gradi visoko tehnološki proizvodno-logistični center

Objavljeno: Sreda, 05.04.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
FU9B0873
Skupina TPV je na poslovni enoti Velika Loka predstavila razvojne načrte izgradnje digitaliziranega proizvodno-logističnega centra z uporabno površino 7.300 m2. V zadnjih dveh letih bodo svoje zmogljivosti, ki jih širijo zaradi obsega novo pridobljenih poslov, tako povečali za skupaj 12.300 m2.

Digitalizirani proizvodno-logistični center
Center bo postavljen na lokaciji poslovne enote TPV na Veliki Loki pri Trebnjem, kjer izvajajo različne tehnologije spajanja sestavnih delov, ki se sicer izdelujejo v drugih TPV-jevih obratih ali dobaviteljih, ter kataforeznega lakiranja. Ker so to običajno tudi končni TPV-jevi izdelki, je na lokaciji Velika Loka logistični center izjemnega pomena.
 
Skupna vrednost investicije v obdobju 2017 do 2020 je ocenjena na 20,3 mio EUR. Vključevala bo zunanjo prostorsko ureditev lokacije poslovne enote, izgradnjo novega objekta za potrebe proizvodnje in logistike, postavitev sodobnih tehnoloških proizvodnih linij za nove izdelke, vzpostavitev sistema za upravljanje proizvodnje, sistema avtomatizirane interne logistike in digitaliziranega skladiščnega sistema ter sisteme za digitalno povezavo z dobavitelji in kupci.
 
Večji del novo pridobljenih površin bo namenjen za potrebe skladiščenja vhodnih materialov in komponent, končnih izdelkov ter skladiščne povratne in nepovratne embalaže. Posebno pozornost bodo posvetili nadgradnji sistema proizvodne logistike z uporabo avtomatsko vodenih vozil in viličarjev.
 
V okviru nove investicije na Veliki Loki predvidevajo 110 novih zaposlitev različnih stopenj izobrazbe, profilov in znanj. Novi TPV-jev proizvodno-logistični center bo zaživel do konca tega leta.
 
Obeležje pričetka gradnje
Pričetek gradnje novega proizvodno logističnega centra TPV so na poslovni enoti Velika Loka obeležili s predstavitvijo razvojnih načrtov Skupine TPV, ki jih je predstavil mag. Marko Gorjup, direktor – predsednik poslovodstva, ogledom proizvodnje ter formalnim obeležjem pričetka gradnje novega objekta.
 
Podporo novemu razvojnemu projektu sta s svojim obiskom izkazala tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter državni sekretar Aleš Cantarutti. Slednji je skupaj z Markom Gorjupom, direktorjem – predsednikom poslovodstva TPV d.o.o. in Vladimirjem Gregorjem Bahčem, prokuristom TPV Group d.o.o. z razkritjem bodoče podobe poslovne enote obeležil pričetek gradnje novega 7.300 kvadratnih metrov velikega proizvodno-distribucijskega centra na Veliki Loki.
 
Vir: TPV
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače