Časopis za pokrajino Posavje
17.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

TPV obiskala komisarka za promet Violeta Bulc

Objavljeno: Petek, 21.12.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
TPV-Violeta Bulc
Včeraj, 20. decembra, je TPV na sedežu podjetja v Novem mestu obiskala evropska komisarka za promet Violeta Bulc v spremstvu Blaža Pongračiča, člana kabineta in Zorana Stančiča, vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.

V sklopu sestanka na temo mobilnosti prihodnosti in predvidenih področjih razvoja, ki jih v povezavi z vozili in avtomobilsko industrijo prepoznava Evropska komisija, je TPV gostom predstavil svoje dosežke na področju avtomobilske industrije s poudarkom na zadnjih odmevnih pridobljenih razvojnih poslih za kupca BMW in Volvo Cars ter svoje razvojne načrte. Predstavnikom evropske komisije so predstavili tudi module za pametne tovarne, ki jih, tako za lastne potrebe kot tudi trženje, uspešno razvijajo sami. V pogovoru so se dotaknili tudi možnostih finančnih spodbud za projekte, ki jih TPV in podobna slovenska podjetja načrtujejo na področju razvoja mobilnosti prihodnosti.
 
Komisarka je pohvalila številne novosti in napredke, ki so bili v Skupini TPV izvedeni od njenega zadnjega obiska pred dobrim letom dni ter izrazila navdušenje nad njihovimi inovativnimi rešitvami tako na področju avtomobilske industrije kot na področju avtomatizacije in digitalizacije. Izrazila je podporo predstavljenim projektom in načrtom širitve globalne prisotnosti Skupine TPV.

Vir: TPV
« Nazaj na seznam
»