Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V teku 5. Mega sejem v Krškem

Objavljeno: Petek, 19.05.2017    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
5_sejem_megadom_krsko60

V krškem Megadomu ta vikend poteka 5. Mega sejem z bogatim razstavnim in spremljevalnim programom.

V krškem Megadomu ta vikend poteka že 5. Mega sejem, sejem gradnje, tehnike, opreme ter vsega za dom in vrt. Na otvoritvi sejma je med drugim spregovoril direktor Megadoma Emil Benčina in predstavniki treh občin, v katerih se nahajajo Megadomove trgovine.

5_sejem_megadom_krsko26

Direktor Megadoma Emil Benčina

Po besedah Benčine bo sejem, glede na to, da je že petič v Krškem, še naprej zvezda stalnica v Krškem. Letošnji pa je prvi, ki ga imajo v lastnih prostorih, saj jim je, kot je poudaril, z odkupom trgovskega centra končno uspelo narediti velik korak v njihovem poslovanju. "Trudimo se, da smo vpeti v okolje, v katerem se nahajamo. Mirno lahko zatrdim, da nam je to uspelo tudi v Krškem, čeprav smo tukaj šele pet let," je povedal in dodal, da je njihovo poslanstvo biti kupcu prijazna trgovina z zelo široko ponudbo, primerno za podjetja, obrtnike, hišne mojstre, vrtičkarje in gradbene izvajalce. Megadom vsako leto razširi svojo ponudbo, na Mega sejmu pa predstavi tudi novost. V svoj prodajni program so letos dodali salon stavbnega pohištva, tako lesenega, PVC kot tudi aluminijastega programa, razširili pa so ponudbo že obstoječih talnih oblog in kopalnic ter ponudbo bazenske tehnike. Kot je še dejal Benčina, jim sejma ne bi uspelo organizirati brez njihovih dobaviteljev, katerih večina razstavlja na sejmu.

Megadom sicer izhaja iz Podskrajnika pri Cerknici, svojo trgovino pa ima tudi v Ribnici, zato sta zbrane na otvoritvi nagovorila tudi župana občin Cerknica in Ribnica, Marko Rupar in Jože Levstek, slednji kar v domačem, ribniškem narečju. V imenu Občine Krško je spregovorila podžupanja Ana Somrak, ki je poudarila, da je Megadom trgovina, ki ima v tem prostoru velik, pozitiven vpliv. "Na račun Megadoma imamo vse tisto, kar imajo velika mesta in občine - če ne bi bilo vašega hišnega sejma, v občini ne bi bilo sejma," je dejala Somrakova in čestitala direktorju Megadoma, da je postal "gospodar na svojem". Kot zadnja govornica na otvoritvi pa je bila predsednica Trgovinske zbornice Slovenije mag. Mariča Lah.

Povezovalec otvoritvenega programa je bil Lojze Bojanc, za kulturno popestritev pa je poskrbel trobilni kvintet Glasbene šole Krško. Sicer pa bogato sejemsko ponudbo s predstavitvami podjetij v petek, soboto in nedeljo spremlja tudi pestro dogajanje na sejemskem odru, tako bodo med drugim nastopili Vili Resnik, ansambel Favoriti, Plesni klub Lukec, Mariachi fiesta en jalisco, Glasbena šola Krško in D'palinka band. Sejem pa se bo zaključil z mega nagradnim žrebanjem za kupce Megadoma.

R. R.
« Nazaj na seznam
»